Packan är väskad.

Nu fattas bara att äta frukost, och sen beger jag mig mot flygbussarna.
Ska bli gott med lite svensk vanlijyougurt, lite kyla och lite boten anna.
Vi ses snart!

puss

Lite hopp

Igår hade jag livräddningsträning i pool nu igen. Som en liten trevlig överaskning hade vi prov på två delmoment redan igår, för att vi inte ska ha så mycket att tänka på  den slutgiltliga dagen. Det var faktiskt lite smart tycker jag.
Grenarna var
- 25m undervattenssim: låter inte så svårt men har aldrig klarat det i hela mitt liv så vitt jag kan minnas, men igår gick det finemang och jag klarade hela längden.
-200m livräddningscrawl med simfötter (huvudet övanför ytan, blicken fäst rakt fram). Det här var nog det jag varit mest orolig för, men jag simmade 19 sek under maxgränsen. Jag har mina stunder jag med!
Med dessa två grenar avklarade så tror jag faktiskt att jag inte är helt chanslös på det riktiga provet nästa vecka, så snart har jag kanske en yrkestitel i bakfikan, vem vet?


Back on track

ursäkta bloggstoppet!


Inte bakis, bara lat.

Sorry, men orkar inte blogga idag, men första dagen på stranden igår var rolig, så länge jag slipper ta ansvaret för någons drunknande kommer detta att bli en bra sommar!




opk lågstadieutflykt

Idag var vi på skolutflykt i riktigt lågstadieanda, matsäck, 25 vilsna elever, bråkiga ungar som kastar grus (jag å max). Utflyktsmålet var dock inte så himmlans lågstadieaktigt, var nämligen på besök på Codorniú.
Spaniens största(?) cavatillverkare. Höjdpunkten i visningen var så klart provsmakningen, och att åka tåg i tunnlarna. Med 100 miljoner cavaflaskor som står och gottar till sig så blir det ganska många och långa tunnlar. Förstår ni vad full man skulle kunna bli där? Och vilka fester man skulle kunna ha?


Nej, nu ska jag sova, en annan ska ju opp och slita på stranden imorgon.

//E

pappa fanns det här med som en plats i boken? känns ju lite kulturellt och vuxet sådär?

På bristningsgränsen

Nej nu ger jag upp, packar ihop och går hem, lika bra att inse att jag aldrig kommer få nån rödbaddräktsstatus. Är precis hemkommen från en lektion i vattnet, har ont ungefär överallt, sendrag i vaden, blåmärken på skenbenet, halvstukad tumme, blåtira på ena ögat, nästintill fläskläpp, för att inte tala om all träningsvärk.
Jag vet egentligen inte vad det är som håller mig kvar vid kursen, känns som slöseri med tid eftersom jag garanterat inte kommer att få godkänt på praktikprovet, men samtidigt vill jag ju ha kunskaperna. No pain-no gain så att säga.

Sommarens outfit

Idag går jag modeblogg ala värsta fashionistan, här ger jag er nu sommarens hetaste outfit:



image77

Detta är alltså min arbetsuniform, den sexiga, obligatoriska, röda baddräkten får jag dock först om jag klarar de nu pågående kursen. Om ni undrar vad dealen är med det hysteriska ansiktsuttrycket är det för att jag känner mig oehört jävla skittöntig av att outfitsposera hemma till en självutlösande kamera.


Sant Jordi

Idag är det dia de Sant Jordi eller Sankt Göran som han heter på svenska. Ni kan väl historien om Sankt Göran och draken? Snabbresume för er oallmänbildade: Han dödade draken, räddade prinssesan och draken förvandlades till rosor.
På dia de Sant Jordi så är det tradition att männen ger en ros till kvinnorna, och kvinnorna en bok till männen (lite prisskillnad, men det får man ta). Sant Jordi är Kataloninens skyddshelgon så här pratas det en hel del om denna dag.
När jag kom till jobbet låg faktiskt en ros och väntade på mig, trodde såklart att det var från en hemlig beundrare, men blev lite misstänksam när alla kvinnor på röda korset gick med en likadan ros. Tror visst att min hemliga beundrare är polygam, men det kan jag leva med.



Christine


image75



Jag vet att det har tagit lite tid men minns du att jag sa att den här bilden ska bli bloggmaterial?
Ya esta, nu är den det!
(Jag hoppas verkligen att du ser det här)
hihi





Vad gör ni nästa vecka?

Ramlar runt i Uppsala på valborg?
Fikar på siljan?
Dansar i luckydimman den 3 maj?

Bra, för det gör jag också.
//E

Inte så mycket Pamela trots allt?

Idag var jag, hör och häpna,  ERIKA CHRISTINA LYSEN KOTTI ute och sprang, eller intervalltränade ska man nog mer kalla det men det är alltid en början. Vet ni vad det ungefära konditionskravet på en livräddare på stranden är? Jo, man ska klara av att simma 200 m rakt ut från strandkanten och på hemvägen transportera en typ medvetslös person, inkl  vågor och undervattensströmar, inklusive kallsupar. Med min dagsform skulle jag drukna efter ungefär 50 m = ett total misslyckat livräddningssförsök. Känner att jag måste ligga i en hel del nu med träningen, om inte för min egen skull, så för jobbet för att klara kursen och för att inte behöva ha en olycka på mitt samvete. 
Jag vet dock inte om det här verkligen  är ett jobb för mig. Jag är  totalt livrädd för minsta lilla situation där någon annans hälsa eller än värre, liv ligger under mitt ansvar. Menmen vi får väl se hur det går. På lördag har jag mitt första arbetspass på stranden, till dess måste jag fixa solglasögon och SOLKRÄM.

pusshej
//E

en trägård, en vovve och en farmor.

Boendefrågan är löst i allafall tillsvidare. Jag har flyttat hem till en liten söt liten tant som Maria och Gala tydligen har bott hos under en liten tid. Här finns det en hund och en trädgård med fruktträd, hon bor nämligen inte i lägenhet utan i ett litet hus. Huset ligger ungefär fem minuter från vår gammla lägenhet, så området känner jag till. (Hanna, på baksidan av huset ligger parken som du gungade i). Mitt rum är ljust, fräscht och luftigt. Det känns ungefär som att flytta hem till sin lilla farmor eller något. Hennes son bor också här men honom har jag inte sett till än så länge. Visst det kanske inte är världens partymood här hemma men det kan vara skönt att slippa fundera över frågor som nedrasade köksvägar och trasiga fönster när man kommer hem kl. 22.


Igår mitt i all flyttstressen så råkade jag tvätta sönder mitt tremånaders metrokort, byebye 108 euro, precis vad jag behövde.

//E

hemlös på riktigt

Jag och Maria har tydligen missuppfattat varandra. Jag måste flytta imorgon.
SKITHELVETESJÄVLAKUKAPA
Men det verkar iallafall som Maria vet nån som har ett rum där jag kan bo till slutet av april. sen får vi se vad som händer. Jag skulle vilja ha en liter vokda just nu.
// E

PS. Till dig som frågade efter Hanna: duger inte jag va? va? har du något att klaga på?

Till Hanna: kom igen nu, ett litet inlägg får du bidra med, en resumering av Barcelona åtminstonde.

hemlös i dansdimman

Igår när jag skrivit klart föregående inlägg och gick för att byta om till partystassen knakade Lady Di på min dörr. "Erika, jag pratade precis med mamma, hon har sagt upp lägenheten nu, vi måste vara ute den sista april". SHITFANIHELVETESJÄVLASKIT vad gör jag nu? Har inte en chans att leta lägenhet på vardagarna, i vilket fall som helst inte en chans att besöka dem med tanken på att tiden för lägenhetsbesök brukar ligga runt 20-22 (just då jag har kurs). Nu kommer det visst flyttgubbar hit för att börja ta möbler. Jaja i värsta fall får jag väl sova på gatan.
Efter detta fantastiska besked så tappade jag allt partymood, energin rann ur mig och jag satte mig framför loquo.com för att börja den fantastiska jakten på ett nytt rum.

Efter ett tag insåg jag att inget kommer att lösas kl ett på kvällen så jag gick tillbaka på mitt rum drog på mig partyutstyrseln, intalade mig själv att jag var supermegapartysugen, träffade upp Evelyn, Max och lite annat folk och sen drog vi till Razzmataz. Jag dansade inne i dimman på the loft(dansgolv på razz med Djmusik, alltså inte Luckydjmusik utan "untzuntzuntzmusik") tills kl fem imorse, utan en droppe alkohol (detta är dock en sanning med modifikation, smakade på lite öl och lambrusca och sen insåg jag att alkoholen skulle hämma mig.)
Med risk för att låta supernördig skulle jag vilja säga att "The loft" är ett av det TYNGSTA dansgolv jag någonsin varit på, kanske till och med ett av europas tyngsta dansgolv. När man kommer in på dansgolv som spelar annan musik efter att ha varit inne på the Loft känns det skitmesigt i jämförelse.

En sak man inser när man går ut nykter är vilken jävla köttmarknad nattklubbar är, så nästa gång jag går ut kommer jag dricka lite extra bara för att förtränga det.

Nej nu ska jag ut och gå i solen, måste ju göra något vettigt med dagen när man har sovit bort mer än halva (vaknade 14.10)

//E


överskottsenergi

Första träningen i pool idag och det gick helt över förväntan, det var bara det jag vill säga. Nu ska jag till Maxito och kanskekanskekanske vidare mot Razzmataz, den som lever får se.
//E

3-in-1

Okej känner att jag måste förklara alla kurser jag håller på med hit och dit.
För det första går jag ju kursen "spanska i praktiken" på skolan Is Barcelona(visingsö).
Först har vi läst åtta veckors intensivkurs i spanska, och i slutet av Mars började vi praktisera på diverse företag och jag är alltså på rödakorset (creu roja)
På RK så prakiserar jag på avdelningen "Socorros" finns inget bra ord på svenska för socorros men det är dom som sköter om övervakning av stränderna och kust med badvakter och båtar. på socorros finns även "sjukvårdarna", ambulans och de som hjälper till i katastrofsituationer (här om veckan smällde en bomb av i en bygnad och då var några av killarna från min avdelning där).
Så småningom, när det blir varmt i vattnet och högsäsong är det menningen att jag ska jobba 2 dagar på kontoret, 2 dagar på stranden. För att få jobba på stranden så behöver jag ha koll på lite grejer och det är där alla kurser som tjatar om hit och dit kommer in.
Den första kursen avslutades alltså igår, den heter auxilos sanitario imediata  som betyder ungefär  akut-sjukhjälp(livräddare) och innebar bland annat att vi skulle kunna utföra hjärt och lungräddnig, lindra shock, förhindra blödning, veta vad olika symptom tyder på, och veta hur man ska agera i en rad olika situationer + en massamassamassa teori.
Den kursen jag började idag är för att bli badvakt/livräddare på stranden och vid pool och är en form av yrkesutbildning. Det var för den här kursen jag gjorde fysiktprov förra veckan. Den här kursen och det här yrket kräver verkligen att man ska vara i fysiskform  vilket gör mig riktigt riktigt orolig.

Så just nu I kursen för "spanska i praktiken" har jag läxor från skolan, mina arbetsuppgifter på jobbet och en krävande kurs både psykiskt och fysiskt. But hey jag klagar inte (bara liiiiite)

//E

Dagens:

-
  • Att jag glömde ställa in lunchlådan som jag förberede igårkväll i kylen = torr,äklig, full med bakterier och högst troligt kattsaliv = inte så gärna äta.
  • Det visade sig att kursen som jag trodde skulle börja på tisdag började idag, har varit på jobbet från 10-22.
  • Det har spöregnat hela dagen.
  • Jag upptäckte att jag har två skrivuppgifter till imorgon.
  • Jag måste flytta innan juni.
  • "Familjen Konstig" ska också flytta och kommer att ta med sig i stort sett alla möbler.(mitt rum låter de vara i allafall)
  • Den grönagräsaktiga enorma avföringen som möte mig i toaletten och inte gick att spola ner när jag kom hem superkissnödig (Diana sa att det var hennes mammas efterlämningar...)


+
  • Torsdagar är tydligen Paelladag i spanien så i stort sett alla jag jobbar med åt lunch på restaurang och Luis gav mig "rikskuponger"= slapp den varma kattsalivmaten.
  • Jag blev klar med en sjukt tråkig och monoton arbetsuppgift efter typ 1,5 vecka.
  • Jag blev godkänd på gårdagens prov (med nöd och näpe men varför stirra sig bild på detaljer?)
  • Jag möte av en slump hon som höll simutagningen förra veckan när jag var på väg mot metron, och hon talade om att kursen började idag. (Missar jag mer än två timmar nu utöver dem jag kommer missa den 29-30april så får jag automatisk underkänt.)
  • Jag är jobbledig måndag-tisdag
  • Jag blev erbjuden jobb i Juli och Agusti.
  • Bajset löstes upp av en massa toalettrengöring


Eftersom jag just känner mig på ett väldigt glatt humör om än något trött får vi väl konstatera att + sidan vann!?

//E

städtanten

Hola feos

Så där ja nu var provet avklarat. Kändes bra medan jag skrev det, men när jag kom ut ur klassrummet insåg jag att jag drabbats av "provdimman" och man tror att man tänker logiskt men i självaverket tänker man helt åt helvete. Får nog återigen förlita mig på min egenskap som praktikant och hoppas på att jag blir godkännd.

Något mer som jag klarat av idag är en rejäl lägenhetsstädning så nu är i allafall flugorna från vardagsrummet borta, drygt 3 timmar tog hela saneringen av vardagsrum, kök, badrum och hall. Det är inte okej någonstanns.

Nej nu ska jag fortsätta att njuta av mina första pluggfria kväll på väldigt länge.

//E


edit: Shit vilket tråkigt inlägg, jag somnar nästan när jag läser det

Jag bor i trash-ville

Behövde inte jobba idag, är med andra ord meningen att jag ska sitta och plugga just nu, men tog mig en liten skrivpaus.
När jag kom in här hemma mötes jag av en underbar överaskning i köket. Bordet som settat uppskruvat på vägen har rasat ner och dragit med sig hela stora kakelplattor. Så nu har vi förutom det trasiga fönstret ett sönderrasat kök och flugor i vardagsrummet, misstänker att de kommer från Dianas alla matrester. Jag vill inte bo här mera!
Hade jag haft tid just nu så hade jag så klart tagit tag i eländet och städat själv.

kanske lägger ut en bild på mitt vackra hem.

Hanna, idag hade varit perfekta dagen att spela in cribs :P

//E

Grattis Pappa

på födelsedagen, din present får du se här på bloggen lite senare idag, just nu fungerar det inte.


tidsbrist

nu är det ont om bloggtid, har prov på onsdag och det är inte så himmla enkelt med massa sjukvårdstermer på spanska, konstigt nog...
Bättre när Hanna var här då kunde hon sköta bloggen och jag vara seriös.
//E

idolmaterial

Hanna du vet hur störda vi brukade bli på Lady Di:s skönsång till fantastiska låtar som "Im so lucky, lucky lucky"?Well idag har hon stängt av radion och lyssnar på Opera, jo men så är det ju, opera på spanska som hon sjunger med i. Behöver jag säga mer?
Jag dör lite inombords för varje sekund som jag tvingas lyssna på eländet.

//E

I have gone back dreaming

Erikaerikaerika. Överlever du där nere? I värmen, staden som aldrig går och lägger sig och staden som har lite mer liv och rörelse?

Blev debut på Lucky House för mig som 18åring och vad ska man säga? 1 timme räckte för att veta att det aldrig kommer ändra sig där. Visst kommer vi yngre människor komma dit mer och mer och stöta bort de äldre. Men nja, om Lucky är så fantastiskt som man kanske vill tro? Tror inte det. Annars var kvällen väldigt trevlig men jag vet inte hur jag eller kanske vi lyckades? Vaknade mer bakis än vad jag varit på länge men ändå blev det inte så mycket mer än vad jag druckit de senaste gångerna? Lite små underligt faktiskt.

verraskningen" tror jag blev väldigt lyckad för de blev då förvånade :) Vi "firade" min hemkomst med en lyxig middag på bosporen. Erika säg till när du börjar längta hem till detta liv. Blev även en och en annan fika på Siljans. Men hur kan man inte?

Nu bultar huvudet mitt så jag bör röra mig mot soffan. Men vi hörs senare E.


Puss


Lonely, im so, oh soo lonley...

det är faktiskt tomt här hemma utan lillan.

H- hur gick det att överaska de andra?

Hunny, I'm hooome !

Jag befinner mig nu på svenskmark och har ingen direkt tid att skriva just nu men tänkte bara låta er veta att jag nu är hemma i trygga lilla Leksand. Får skriva lite mer sen men som sagt just nu är tiden knapp.



//Sverige


cheater

Sådär ja, nu var man hemkommen igen. Fick bekräftat att min styrka och kondition har nått botten.
Jag blev iallafall godkänd på provet, jag hade knappast blivit det om det inte var för en liten detalj: jag praktiserar på röda korset.  Det känns ungefär som när man är liten och fuskar på ett prov i skolan. Jag förtjänade verkligen inte den här platsen. Det tekninska provet var väl i sig ett rätt simpelt prov, men hade nog behövt simma in mig lite först, om jag tänker efter riktigt noga så vill jag minnas att jag och Muldis var och simmade i höstas en gång, det räkte uppenbarligen inte. Ja ja det hade varit flott att få glädjas åt mina fysiskaprestationer men nu är det som det är och jag får åka lite räkmacka.
Ska försöka lära mig av det här och börja träna nu. Nån som har ett bra förbättra konditionen på 1 månad tips?

Mamma: EKG-testet och alla andra test gick bra, frisk som en nötkärna typ.
Maria: Det var en 25m bassäng tack och lov och det blev ingen tidtagning.
Pappa: det spöregnar här, snö är inte så mycket sämre

//E

Forlat

jag for med osanning i gardagens inlagg, om vad vet ni nog sa har dags.

sitter pa ett internetcafe i nat barrio i Barcelona kom visst till simhallen en timme for tidigt. poolen ar en 50m utomhus och idag tatnar molnen, oddsen att jag kommer under 1,30 ar laga, valdigt laga. Men aven om jag itne kommer under tiden hoppas jag far en chans till en plats pa kursen anda, har ju bade kopt simgrejer och gjort ett EKG-test...

//E

Life of brian

Ah men go afton i stugan, klen bloggupdatering idag, Hanna påstår att hon försökt skriva flera gånger under dagen men bara fått felmedelanden så nu bloggstrejkar hon typ.
Haft en vanlig slitsam dag på jobbet, det är inte kul att jobba gratis ännu mindre att jobba gratis på övertid, men det är väl bara att bita ihop och tänka på positiva grejer med röda korset.

Imorgon ska jag ha ett "simprov" för att se om jag får göra vattenlivräddningskursen. 100 m crawl på 1,30 det borde jag ju klara men är ändå inte helt övertygad...

På lördag är vi dubbelbokade på utgång, dels fyller Sara, Evelyns rumskompis år, dels ska en av våra lärare ha fest igen, temat är TV-personligheter, jag tycker att hanna ska klä ät sig till Stewie (?) i Family guy och så kan jag vara Brian(hunden), det tycker inte hon.

Föresten hälsar Mini-me att det är grymt synd om henne och hennes hand, hon kan inte ens diska, så ont gör det.

//E

Godmorgon, godmiddag, godkväll

Hallå !

Som jag sa, uppe med tuppen och för oss i Spanien är 09.49 relativt tidigt. Nu ska man bara orka röra lite på sig också. Inte alltid man orkar. Men planerna blev ändrade och vi får ta en lunch istället då jag inte riktigt lyckades ta mig upp i tid till frukost. Men måste nog ändå springa ner till consum och köpa mig något att dricka. Inte ens vatten har vi och hur bra känns det då det enda jag kan tänka på när jag vaknar är något att dricka. Alltid törstig.


Men men men nu håller katten på att jävlas med mig så jag ska slänga ut den. Men hörs vi inte då?



vem har det jobbigast?

Nu tycker jag Erika är lite hård ändå? Vi har tillexempel haft en jätte trevlig kväll, ikväll. Började med lite middag på dos trece för att sedan avslutas med lite vattenpipa avec tuttifrutti. Fast sen kanske inte jag är den att uttrycka mig om vad som är jobbigt eller inte då jag själv kan tycka att jag har en jobbig och utmattande vardag... Hur går detta ihop? Är jag lat eller vad är jag? Less kanske.

Imorgon ska vi upp med tuppen och äta lite spansk frukost. yo y mi hermana. Göra lite systerliga saker sådär på tu man hand.. Mysigt och bra. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Förhoppningsvis blir det en bra dag för oss alla och att min hand inte sviker mig!


Puss :)

sliten kvinna

sorry för mina få och sporadiska updateringar, men jag är som rubriken avslöjar en sliten kvinna, jag förstår inte hur arbetande-människor lyckas  kombinera  ett heltidsjobb och ett socialtliv. Ska jag behöva gå tillbaka till att vara en zoombie under veckorna och bara träffa folk på helgerna? (som det var när man pluggade som hårdast) Hur får man livet att gå ihop? När städar, diskar, tvättar, fikar, facebookar, handlar, solar, glassar, festar, tränar, LEVER man? Det går inte ihop.
//E

mycket skyldig!

400074-74

Uf

och om inte annat har jag vääärldens bästa uf-idé ! Eller inte bara världens, detta är den ultimata. Nästan så jag ångrar att jag hoppade av bara för att få göra den här ultimata idén till verklighet. Om ingen av er speiare vill ha den får jag väl försöka göra det själv då. Haha :) Nej men jag tror verkligen att detta är en bra sak som faktiskt är möjlig också. Någon intresserad? Min idé kan förhandlas ner till ett rimligt pris:)


Pappa!!!! Vart är du och varför svarar du inte när jag behöver dig!? Gått runt i en evighet och inte gjort något annat än väntat på att du ska höra av dig. Hör av dig!



nu blir det att storstäda rummet.


adios.

aj så in i helvete!!

joda! tror ni inte jag fick en glasspets rakt i handen!! vad gör jag nu? man kan liksom se under huden?!  eller man ser ett jack. Det gör inte så fasligt ont men det pulserar och blodet liksom blåser upp som luftbubblor. Mamma vad ska jag göra?! Nu droppar jag ner Erikas dator också, men tror du plåster räcker? !

Godmorgon


Jag vaknade innan 10 idag och tycker det är bra gjort av mig. Visserligen ligger jag ännu i sängen. Återigen är det duschen som skrämmer mig. Jag ser inte framemot att få en glasbit i ryggen eller ännu värre huvudet. Brutalt. Men det är så man lite känner när man ser på det hela. Tänk er ett badkar som alldeles ovanför sig har glasbitar som man inte riktigt vet när de kommer trilla ner, för om man pillar där själv kanske allt rasar. Som domino. Trillar en, trillar allt.

Idag ser det riktigt mulet ut. Vad hände med sommardagarna!? Hade sett framemot en fiin dag idag då jag hade velat gå till "min park" men åh nej!

Aja, ikväll ska vi iallafall gå ut och äta och jag tror det blir på ett "stamhak" för mig och Erika men jag är inte riktigt säker faktiskt.

Sen får vi väl se. Men hörs gör vi nog.

don't you know

dessvärre blev det ingen riktig dusch för mig, tvättade bara av mig lite snabbt. Jag förstår om alla tycker att jag har valt ett bra ämne för dagen. Att duscha eller inte. Men om vi säger såhär. Det är det mest intressanta jag har att bjuda på. Sorglig fakta men så är det. Jag har ännu inte lämnat lägenheten men jag tror att jag väntar med det ytterligare någon timme då jag inte ska träffa Erika förens vid 19.30 på clot. Så ja det är ju ett tag kvar..



to be or not to be?

Har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska våga duscha eller inte. Vi kan ju lägga det såhär att jag behöver duscha. Då jag när jag bara umgås med mig själv inte brukar duscha så oerhört "frekventligt".
Äckligaste tjejen ? Could be. Men varför ska man gå runt och vara fräsch? Haha. Okej ja jag borde duscha.
Får göra det snabbt och gömma mig för fönstret eller försöka sätta upp något skynke för fönstret.

Får bli dagens uppdrag. Att ta en dusch.




hemskt massa oljud

Vaknade av ett fasligt stort korsdrag. Det första som fick mig att rycka till var att min dörr blåste upp och att mitt fönster blåste till med en faslig smäll. Så jag hoppade genast upp för att låsa igen fönstret och då  kommer det till en till smäll och badrumsfönstret rasar ner mitt framför mina ögon. Jag lite rädd och lite nyvaken får för mig att det inte är vinden så jag blir istället rädd och lägger mig under täcket. Klockan vad för tidig för mig och jag vet inte vad jag kan ha drömt som blev så rädd av detta. Detta var för flera timmar sen och jag har alltså vaknat till igen. Alla fönster är förhoppningsvis stängda nu. Stängde de förut men Diana som inte fattar saker en normal människa skulle fatta brukar ofta envisas med att ha allra fönster öppna. Men ni ska höra hur vinden vinar. Solen lyser så varför ska det blåsa så fasligt!? Jag är ledsen att detta inlägg vart lite osammanfluget men jag tror inte riktigt hela min hjärna vaknat än. Eller så skyller jag på min mest klassiska. "Jag går inte i skolan och behöver inte kunna skriva bättre" eller. "Jag har bara läst Svenska A" Välj själva vad ni vill tro.


Jag vågar inte duscha nu, visst är det bara en del av fönstret som är borta, men fönstret strax ovanför och mittemot då. Och tänk om en till vind kommer och blåser rakt ner i badkaret istället. Läskigt, läskigt.

Ikväll ska vi iallafall äta middag hemma hos Sofia och jag ska inte göra så mycket nu under dagen. Kanske gå ner till Pl. Cataluna istället för att ta FGC. Kankse, kanske!

inte ett öga torrt

http://stockholmbaby.blogg.se/1207508895_till_min_syster.html
 
okej Hanna grät inte men hon gråter ju aldrig så hon räknas inte...

Om 5 minuter

så går The Hives på scenen i stora salen på Apolo och här sitter jag för biljetterna är slut.

failure

Min colafria dag råkade gå i spillo då colan blev arg när den hörde vad jag tänkte göra den satt i kylskåpet och ropade och ropade och vägrade vara tyst förens jag drack den och uppenbarligen är jag en sån som lever på "lättare sagt än gjort" okej, det kanske inte var en sådan nyhet men ja jag misslyckades med det enda lilla uppdrag jag hade för dagen. Shame on me. Men nu har jag försökt komma på några bra ursäkter jag kan använda och det är att en dag utan cola, sånna har man väl lite då och då och vad gör dessa för skillnad? Så istället, istället - hör och häpna! Så ska jag från och med den 15/4-15/5 ha en colafri månad. Någon mer som vill vara med mig och göra det hela enklare? Jossan? Självklart vill du vara med på det. Bra :)

Nu ska jag snart börja laga mat så det finns på bordet när hermana kommer hem, fast nu när jag kollar på klockan upptäcker jag att den bara är 16.50 så får väl sysselsätta mig här och låta klockan gå.


Okej, puss

mitt mest meningsfulla inlägg hittils

Säg mig bara hur detta är möjligt. Hur kan denna donna endast vara 14år?
Hon är född 22/12-1993. Ali Lohan.
Sinnes, helt sinnes!


image73



"inte ett moln så långt ögat kan nå" as if.

Hade ställt klockan på 11 bara för att jag tänkte starta det nya uppdraget "uppdrag bränna" men så när jag väl är uppe och kollat ut genom fönstret upptäcker jag att det inte är en blå himmel så långt ögat kan nå, bara moln, moln, moln. Inte bara är det tråkigt.. Det betyder också att jag har gått upp helt i onödan för jag har absolut inga planer för dagen. Så jaa. Vad gör man? Erika kommer jag ju inte se skymten av på evigheter heller och shoppa får jag inte göra mer.


För övrigt har jag en cocacolalight fri dag idag. Min egna variant av detox. 




med ett hopp om svar på mina frågor

Kan lika gärna ge er läsare en liten updt. såhär vid nattkvisten, eller börjar det snart närma sig morgonkvisten? Eller, njae inte riktigt än..

Det blev inget textilmuseum idag utan det blev många lata och soliga timmar i gårdagens park, jag kan dessvärre inte komma på namnet på denna park men jag vet att den påminner om parken som finns i Paris, den som ansluter med Eiffeltornet och jag vet också att den påminner en viss gnutta av Central Park. Dock har denna palmer vilket av ingen av de två ovannämnda har. Anyhow. Vi köpte oss en sallad på Erikas "f.d" lunch hak då hon flitigt gick i skolan och hade återigen en liten picnic.

Nu har Hanna en liten fundran här. Varförvarförvarför och vart har mina pigment tagit vägen? Varför får jag ingen färg längre. Hela min familj har pigment som gud vet vad. En halvtimme i solen och de har en bränna som skulle ta någon vecka för mig. Jag är allvarlig och det är varken kul eller rättvist. Jag trivs inte riktigt med att gå runt och vara blek året om men jag är för lat och för oinspirerad av att gå runt och vara orange (med solfusk) också. Så nu den som vet och den som har något mirakel för detta eller åtminstone en aning om vad detta kan bero på - hjälp mig! Den enda anledning jag skulle kunna tänka mig är att jag är vegetarian och pga det saknar något ämne vilket resulterar i mindre bränna, vad tros om det?.. Någon?

Jag vet inte om Erika har sagt det men förköpsbiljetterna till The Hives var slut och då är ju frågan om man orkar stå i en ogaranterad kö? Och med ogaranterad kö menar jag att man står och köar i någon timme för att inte ens vara säker på att få komma in. Jag vet personligen inte om jag har sånt sug på det, men vi får väl se vad stora syster säger..

Om bara sömnen hade varit lite närmre nu. Jag har ju försökt att stänga av datorn relativt tidigt men det har inte lett till något bättre. Då blir det istället att jag ligger och vänder på mig hela halva natten. Vet inte riktigt vad jag ska göra... Om någon har något bra bot mot sömnproblem, please do tell. Och räkna får, siffror eller liknande. Det hjälper inte.

Nu ropar min blåsa igen så det är väl dags att gå. Men hörs vi inte då så säg?

//H.


syskonkääärlek

En alldeles nyvaken Hanna sitter nu här och skriver. Hon har inte riktigt hunnit vakna och colan verkar inte ha hunnit göra sitt ännu. Men det lär väl komma med tiden? Jag sov brevid Erika inatt och uppenbarligen har båda haft svårt att sova fast trånga nätter och delade sängar är väl bara mysigt? Haha. Jag och min syster delar säng. Nej men vi gjorde det inatt för jag orkade inte gå in till mitt tråkiga och stökiga rum. Hellre någon som kan kittelrita mig på ryggen då..

Erika sitter nu på ett av fiken alldeles nedanför oss och pluggar. Duktig tjej?

Igår fick vi veta att Lisen och hennes vänner hade reserverat bord 23.15 på ett tapasställe som uppenbarligen måste vara ett av Barcelonas bästa? När vi kom dit hade de tydligen väntat på bordet sedan 22 och med tanke på allt folk som väntade inne och ute så var väl det lätt förståeligt. Jag tror vi fick bordet vid 23.30 ungefär och ja middag halv 12 är väl helt normalt. Visserligen hade jag och Erika redan ätit så vi drack lite cava och smakade de olika små rätterna. Efter det blev det en trip till Häagen daaz(?) och sen direkt hem för att avsluta kvällen med två familyguy avsnitt.

Idag vet jag inte vad som kommer hända.. Jag ska väl så småningen sätta mig på ett ansikte och se vad Erika har tänkt sig. Jag vet att hon har pratat om textil museum? Men jag vet inte. Vi får väl se, vi får väl se.

deu

vad är det här?

Picnic och solning i en grön palmig park hela halva dagen.

Fick nyss höra hur vädret låg till i Svearike just nu och det lät ju inte allt för spännande.. Vad lämnar jag Barcelona för? Visst kanske det finns sina anledningar men att komma hem till regn och kyla känns inte alls särskilt kul.

Erika bad mig precis skriva att hennes kampanj kanske kommer lyckas ändå men. oj så hon dagdrömmer.

och till den som inte kan förstå att jag ska hem till Leksand igen så är det väl inte riktigt att komma hem till staden som saknar en stad jag vill hem till. Folk och (som sagt) jag har mina anledningar. .

Vad som kommer hända denna lördagkväll återstår väl att se? Jag med lite känsligt humör just nu lessnade ur när planerna blev ändrade. Hemskt litet barn som jämt ska ha få sin egna vilja igenom och inte tycker om sista minuten ändringar såvida jag inte var med och ändrade själv. Inga egoistiska tankar här inte...

Oj. Har visst ett reserverat bord. Hasta Luego!

saturday night live

Well, we're all dressed up, and we got no place to go.
Our friends don't answer when we call them on the phone.
And we got no car, so we're stuck at home.
till someone picks us up, we'll be all alone.


but we're all dressed up, and we wanna hit the town.

nu börjar min SHkampanj, är ni med mig?

Hanna har bestämt hemresedatum, jora så är det ju. Det uppskattas dock inte av mig, det kommer bli så sinnessjukt tomt här hemma *snyft*, vem ska jag nu komma hem till på kvällarna?
Men jag har en idé, för jag vet att ni också tycker att hon borde stanna lite längre, visst gör ni väl det? Kan ni inte börja skicka långa tråkiga mail om hur tråkigt det är i Leksand, hur fruktansvärt kallt det är ute och att det är flera meter med snö? Kom igen nu, deltag i STANNA HANNA-kampanjen.

//E
(ev. bidrag till kampanjen insättes på mitt personkonto.)

We rock in stilettos?

Godmorgon Göteborg!

Gårdagen var helt okej, men vart var alla snygga människor? Kanske kom de när vi gick.. Det blev en "kort kväll" Vi mötte upp Lisen vid 23.30 för att sedan börja "gratis-shot-rundan". Jag tror vi fick fyra gratis shots varav en var en drink och där fick jag lov att avböja och ge den till Erika. Usch drinkar är verkligen något jag inte håller av. Vid halv 2 var vi på plats på Apolo 2 / BoomBox. Vi möttes av ett halvtomt dansgolv faktiskt men med tiden fylldes salen upp och blev en svettig hög av individuella människor. Erika passade så bra in så! Söt syster har man. Jadå. :) Tror också hon hade roligare denna gång? Huvudpersonen av hela festen var igår mycket svårflirtad och stämningen var inte riktigt bra som föregående gång. Men jaa, det dög för oss! Strax efter 3 var vi rätt så trötta om inte annat hade jag ont i foten efter att ha stämplat mig själv. Pretty proud.

Vi sitter nu på erikas säng och är lite slut båda två, speciellt E då hon har varit på kurs sen 9. Poor thing?

Justja, min dator har lagt ner. IGEN.

det var det för stunden.

Bambababam

De första outfit bilderna. Se och njuuuut. (dock har nog Erika bara på sig sin underklänning)


 

image71


image72

second and last.

Idag lyckades jag ta mig upp redan vid 11. Allt för systers skull. "Lunch" i parken alldeles brevid stället där hon jobbar och sliter. Solen har strålat idag också precis som gårdagen och dagen innan det. Man skulle mycket väl kunna gå barbent nu men då inga "äkta spanjorer" gör det (de går fortfarande i vinterjacka) vill man ju inte sticka ut allt för mycket och bli stämplad som en turist.Visserligen kanske jag är en turist men smälter ändå hellre in här. Försöker hitta den perfekta blandningen av turist och spanjorska men det är inte det lättaste för vart går gränsen?

Erika slutade tidigare idag så hon mötte upp mig vid H&M där vi köpte små muy necesito grejer för kvällen. Kära vänner, det är dags för det andra och sista besöket på Apollo 2. BoomBox partajet är igång igen. Ska bli kul och vi önskar oss båda bättre lycka denna gång. Sen kommer vi nog faktiskt få sällskap av Erikas kompis Lisen dit.

Jag har börjat klaga på att jag känner mig allt fattigare och fattigare och det kanske stämmer bra med tanke på att jag kanske inte direkt varit sparsam här nere? Köpt det ena efter det andra så till förfest istället för att ta en varsin cavaflaska och sitta hemma vilket skulle passa mig utmärkt(?) så ska vi på "gratis-shot-runda" nere vid någon hamn. Jaha. Då vill jag bara önska mig själv all lycka då ren alkohol och jag aldrig riktigt förstått sig på varandra. Detta bådar alltså inte gott.

nu är det dags att få bort spöket som möter mig i spegeln och ta en dusch.

adios.


diagnostiserad

Diana, vår kära rumskompis är ju minst sagt speciell vilket jag antar att ni forstått vid det här laget. Jag och Hunnie har ofta frågat oss Vad FAN är det för fel på den här tjejen?
Nu vet vi svaret. Vi har gjort ett multiplchoisetest på internet och fått vår läkarbehörighet. Det finns ingen som helst tvekan, Diana har ADHD.

Flickor med ADHD är ofta inte alls hyperaktiva på det sätt vi förknippar med ADHD. Däremot blir livet kaos och man misslyckas med mycket. Det är vanligt att man har svårt med kompisar, man kanske byter kompisar ofta eller hamnar i konflikt med dem. Ofta syns problem i skolan i högstadiet då tempot blir högre och kraven större.

Om tonåringen då ännu inte fått en diagnos och rätt stöd så är det vanligt att den tycker att skolan är allt för svår, ibland börjar tonåringen därför skolka, och att vuxna tycker att tonåringen underpresterar och är slö. Tider är svåra att passa, saker tappas bort och fastän tonåringen vill "skärpa sig" så blir det bara små förändringar under en kort period. (stulet från expressen)

Hur säger man till en person att den har ADHD?

//E

 


Vart håller gubben hus?

Erika har ännu inte kommit hem. Hur mycket mer ensam kan hon göra mig? Fast det ska jag väl vänta med att säga utifall att hon inte kommer hem överhuvudtaget. Men jag tycker hon kan ta sig hemmåt nu faktiskt. Vad ska jag hitta på annars?

Mystiska saker jag såg idag
Barcelonas definitivt kortaste man.
Vad kan han ha varit? 1.30 högst, så låt säga han knappt nådde upp till min midja. Eller vad tror ni? Nej men han var väl lite drygt 1.10.
Barcelonas uddaste halsduk. En tjej med en handduk som halsduk. Hon var till övrigt klädd som vem som helst men som sagt med en halsduk lindad runt nacken.
Barcelonas längsta rasta. En man nere vid tågen hade hela håret fullt i tovor men dock en rasta stack ner lite längre och slutade längre ner än bakdelen hans.
En tant med en 10cm platå och en platt-sko. Käpp i handen hade hon också. Por Que? Lite crazy legs going on?


det var väl det för stunden. Om inte Erika kommer hem snart får jag väl roa er med fler mystiska ting som händer runt omkring mig.

datum

Ni undrar när jag kommer komma hem och kanske jag vet eller kanske jag har beslutsångest och inte kan bestämma mig för ett datum och sen försöker spela heeel cool om det. Ni vet hur jag funkar. Så jag låter er hållas ett tag till men låt oss säga att ni kommer få vänta åtminstone någon vecka till eller två.

deu.


where's the fun in being blonde? / Ni kan kalla mig Candy

Inte alla kan passa i blonda peruker för 120kr.
hjälp.

Man fick ju inte prova helvetesperukerna i affären så där stod jag och valde mellan blond page, svartbrun page och ceriserosa page eller denna och jag måste nog erkänna att jag gjorde fel val. Men hey. Om man någonsin får slut på pengar så är det bara att sätta på sig denna och ställa sig på gatan.. Nej vad hemsk jag är. Men sant är det.

lika kul som alltid.

och jag har ännu inte lyckats ta mig utanför dörren. Heja Hanna! Sitter fortfarande inne på mitt rum och det skumma är att jag egentligen varit klar sen 13. Men tänk vad kul man kan ha med en snurrstol. En ny kompis jag träffat :). Pilutta dig Erika. Jag behöver inte dig just nu. Jag har min stol.

Nej men allvarligt talat nu. Jag borde verkligen röra på mig. Inte för att jag har bråttom men bara för att jag ska få se något annat än dessa gula väggar. Men måste erkänna att det tar emot att åka från detta rum. Här är det billigt att vara och det är lätt att hålla det så. Men befinner man sig bland reor och en massa trevliga affärer är det svårt att hålla det till en lågbudget. Men som sagt the hives biljetterna måste bli köpta och jag måste köpa mig en peruk också.. Ja nej men ni hör ju storshopping på gång. Iväg med dig nu Hanna. Skutta iväg nu. Schaaas. Rör på dig.

bananas

"Jag tänker inte säga vad du liknar men vill du ha en banan?"

400074-69

notis

Bloggen, det är Hanna som har ordet!

Jag skulle bara vilja komma med denna notis som kan komma som en besvikelse för somliga. Jag tror inte jag kommer ha någon möjlighet att köpa hem presenter åt folket jag har hemma i Leksand. Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag nog redan tillräckliga problem att få hem det som redan ligger och skräpar här inne på mitt rum. Hoppas ni har överseende med detta och att ni fortfarande vill ha hem mig.

Och mamma jag vet att jag kan skicka med Erika packning hem. Men det är nog fortfarande problem. Alla vändor på sephora har knappast gjort resväskorna lättare.


Nu ska jag och köpa Hives biljetter.


Hasta luego.


eller?

Skrämmande vilken dålig svenska jag använder när jag skriver. Men det får jag väl skylla på att jag varken går i skolan eller har varit i Sverige på snaaart 2 månader? Eller?

Martes

Buenos Noches!

ÄNTLIGEN kan vi börja uppdatera lite igen för er som har undrat. Hoppas det inte blir några mer problem nu bara.


Tisdag idag och vad har då hänt sedan klassfesten/fredagen?

I Lördags rökte vi vattenpipa med äppelsmak och såg Barcelonas längsta man i otryckt fakta. Erika fick även sin svarta sjal förstörd då en kolbit föll ner på den och brände upp ett stort hål.

I söndags kommer jag inte riktigt ihåg. Som sagt Söndag. Här händer det ingenting på söndagar. Men jag tror bestämt vi tog en liten promenad till min oas och även en cola med oliver på en terass med ustikt över Barcelona.

Igår var Erika på röda korset hela halva dagen. Kom hem efter 19 tror jag till och med att hon gjorde. Jag spenderade dagen på tu man hand med mig själv. Mitt huvud för sina egna dialoger så nej jag är inte ensam under dagarna. Men en tripp till H&M hann jag ändå med. Så jag har ju ändå en vän att umgås med.. plånboken. Det är dessvärre än vän som är ganska så dyr.

Idag har jag gjort så mycket som åkt ända till glories vilket innebär tågbyte och en promenix till köpcentrumet som tar ungefär 3minuter. Jag köpte en dvdsamling åt mig och Erika så vi kan ha lite myskvällar åtminstone så länge avsnitten räcker.

Imorgon mina vänner har jag en lika stressfull dag som idag. Jag ska in till Fnac som ligger en sisådär 100meter från min station och köpa The Hives biljetter åt mig och Erika.

Vad hände med alla dagar då Erika var i skolan 3timmar och sedan hade vi en massa tid över till annat? Åtminstone tid till att låta mig vara lite mindre socialthandikappad.

Resan hemmåt börjar väl så snart stå i farstun och börjar förstå problemen jag kommer ha att få hem allting. Hade 39,6kg när jag flög ner och kan ju inte säga att garderoben blivit mindre efter det. Så utan att överdriva finns det nog bara en sak att säga "I'm fucked". Visst visst man kan ta en extra väska och betala för på flygplatsen men hur faaan ska jag kunna ta 3*20kg väskor? Hade tillräckliga problem på vägen hit och eftersom Erika jobbar hela dagarna kommer jag antagligen få släpa allt själv hela vägen från lägenheten till flygplatsen och låt oss bara säga att det är ganska mycket trappor och byten. What to do? What to do?

RSS 2.0