14dagar och 56minuter

Snart, väldigt snart är dagen då jag lämnar sverige här!

Jag har kanske inte så väldigt många, djupa och kloka updateringar att göra här och inte heller något att updatera er med... Eller kanske jag kan överraska dig Erika med något väldigt storslaget!!

Lucky house - tror du vet vad det är för ställe!? Hur som helst har de nu även öppet på Fredagar.
Ja det stämmer.. Fredagar ! Och inte nog med det.. Fredagarna hålls öppet med teman och med ett inträde på 30kr! Wild and Crazy! Minst sagt.

Det var väl det?


eller kan an även tillägga att jag flyttar hem nästa vecka och det är med tårar jag skriver detta... Adjö "Big City Life", Adjö Fanny och Adjö till allt som en egen lägenhet innebär..

//H

staden

Det som ar haftigt med Barcelona att den passar sa manga olika typer av manniskor.
shoppaholics,surfare,gamlingar, partypeople, punkare, skatare, soldyrkare, hippies, fotbollsfantaster, konst och arkitekturintresserade, simmare, barn, torskar, fashinoistas. Dessutom finns det restauranger for varje smak och nattklubbar for alla varldens musikstilar.  

Lisen berattade att det finns runt 20 000 svenskar har. Det ar mer an vad det bor i Leksand.

//Erika

helgen

Har fortfarande inget internet hemma, dem jag bor oss vill inte att jag ror modemet, eftersom de inte "kan nagot om datorer", sa det far bli i-cafe istallet.

Helgen har varit mysig, i fredags var jag med Evelyn (klasskompis) och lyssnade pa en konsert med kubansk musik. Efterat hamnade vi pa efterfest med bandet och en massa annat folk. Det var kul forutom nar en kille forsokte lara mig att dansa salsa (fan att man ska vara finsk alltsa..)
I lordags var jag med Lisen (Elisabeths Lisen) hela dagen. Vi chilla pa stranden, gick runt lite i stan och pa kvallen barhoppade vi lite medan vi vantade pa att hennes loverboy skulle sluta jobbet 02.00
Igar lag jag mest hemma och sov eftersom jag inte kom hem forens kl 6 pa morgonen... sen pa kvallen sa hangde jag med Lisen igen och vantade pa Carlitos...


//E


väderleksrapport

temperaturen är sån att man varken fryser eller svettas, det är alldeles lagom.

en liten uppdatering



Har skaffat mig ett tillfälligt boende så jag har någonstanns att sova medan jag väntar på Hanna. Hyr ett litet rum av ett äldre par, har egen toa och fri tillgång till köket så jag ska inte klaga, dessutom ligger det inom gångavstånd till skolan och närma ett köpcentrum.

Skolan började i måndags och jag trivs jättebra, vi är 25 elever uppdelade på två klasser efter kunskapsnivå. Jag är i den "lättare" gruppen efter som min spanska inte är spanska utan "spangisiska" eller "portuñol". Personalen(lärare etc) är trevlig och jag är supernöjd att jag valde att gå den här kursen.

Igår låg jag hemma i feber, och det har jag nog fortfarande men tack vare en massa alvadeon orkar jag stå på benen idag.

Just nu sitter jag på starbucks och använder deras snordyra trådlösa eftersom hon jag bor hos inte fattar att deras trådlösa är låst och att jag behöver en kod för att komma åt det...

//E




ojdå

Så idag skulle jag fixa med mitt IDkort på banken och när jag frågar hur lång tid det kommer att ta så sa hon att det tar lite mer än 3veckor och först tänkte jag - men då är det ju lugnt. Men nehe då. Inte det inte, jag åker om ca. 22dagar och kan inte vänta 3veckor på något. Hoppsan ja. 3veckor i princip. Häromdagen var det ju 4veckor till min födelsedag. Men inte nu längre. Tiden går snabbt när man är gammal.


Så erika, du kommer träffa mig väldigt väldigt snart.
Barcelona jag hoppas att du för min skull ger mig ett bra första intryck och ett soligt välkomnande!


//H

Här var jag igår, vart var ni?

image6
image7
tanten som sålde biljetterna till oss* vem litar inte på en söt liten tant? platserna kunde inte ha varit bättre...

*oss= en tjej från australien som jag delar rum med på vandrarhemmet.

image8
Barcelona vann med 1-0, Henry gjorde målet.

erika

Är du i Barcelona idag?
Har du ingenstans att bo och du redan är i Barcelona?
Barcelona-Home.com erbjuder dig möjligheten att finna ett boende på väldigt kort tid. (Inom 2 timmar)

Så om du verkligen behöver en sista minuten bostad, tveka inte att ringa oss.


+34.934.231.270 eller, om det är under semestertider, på våran mobil +34.696.816.736
Du kan göra dessa val för ditt boende:  


väderleksrapport

+16 och sol.
Somliga (engelska turister) går i shorts andra (lokalbefolkningen) i täckjacka, själv tycker jag att min trenchcoat är för varm och skulle hemskt gärna köpa mig ett par solglasögon...
//E

kärlek vid första ögonkastet

Igår i taxin från flygbussen till hostelet som jag bor på fick jag mina första glimtar av Barcelona, det kändes på en gång att detta var en stad som jag kommer att trivas i.
Idag har jag varit ute och gått och fått glimtar av staden i dagsljus, jag går och ler som om jag vore nyförälskad, och jag får fjärilar i magen av att tänka på att detta kommer att vara min hemstad åtminstone de närmaste sex månaderna.

//E


brev till min syster

hej hannie
jag ser framemot din ankomst.
kan inte lova stans bästa boende men jag ska göra mitt bästa, men kom ihåg att jag endast är en fattigstudent!
Något som jag kan lova är att vi ska fira den stora och ack så efterlängtade dagen när du är på plats...

fred och kärlek
//E

on my way

Nu sitter jag på arlanda, känner att jag har lite fjärilar i magen, men det finns en möjlighet att det beror på allt kaffe jag hällt i mig idag. Har än så länge inte träffat några andra som ska gå min  kurs men jag ska leta lite strax.



Hejdå Sverige!
Hola Barcelona, que pasa?

//E

"staden som aldrig går och lägger sig"

Så idag åker mi hermana till "staden som aldrig går och lägger sig" - tillskillnad från New York, "staden som aldrig sover"

Lite småavundsjuk måste jag erkänna att jag är.. Personligen har jag lite mindre än 1månad kvar och ingenting att göra under den tiden. Åtminstone inte fram tills allra sista veckan, då händer det faktiskt en hel del saker.

Men tänker ändå starta min nedräkning nu :)

Hur som helst, tänkte jag bara önska Erika lite lycka till där nere och jag hoppas en snygg etagevåning på någon utav shoppinggatorna väntar på mig där nere.. Men hey - känn ingen press ! Fast om du älskar mig så..


Nej, nu ska en stackars sjuk liten Hanna gå och jobba.

//H

florida
Men syster, vi ses den 14e.

A house doesn't make a home

Så okej. Ja jag hade fel, kanske att man faktiskt vill och får skriva lite innan man lämnar Leksand bakom sig.

Jag tänkte att jag skulle förklara en gång för alla vad jag ska göra i Barcelona och varför jag hoppade av skolan.

Jag hoppade av skolan för att jag saknade både motivation, intresse och ork för att ens kunna göra hälften så bra ifrån mig från det jag skulle kunnat göra. Jag tror ekonomi var helt fel inriktning för mig då jag hatar matte och saknar intresse för budgetkalkyler, bokföring och allt vad ekonomi nu innebär.. Sen så ser jag det som en omöjlighet att lära sig något genom att bara sitta och lyssna. Näe, en inriktning med lite mera kreativitet och praktiskt arbete hade nog passat mig bättre...

och nu är det alltså bestämt att jag den 14/2 "flyttar" till Barcelona för att förhoppningsvis komma hem i Juni med ett klarare huvud av vad jag vill och med lite mera ork i kroppen... Vad jag ska göra där vet jag inte riktigt, göra sånt som jag känner för, utan massa krav, regler och måsten. Jag vet att de flesta vill att jag ska jobba där nere och ja jag kommer söka jobb men jag vill inte jobba. Jag vill ta lite ledigt och få bort all stress.. Jag vill helt enkelt åka dit för att göra något nytt och träffa nya människor - som erika säger. Åka till en ny stad, men nya miljöer - ett ställe där allting är nytt, nytt, nytt :)

och till sist.. Jag vet att många tror att jag förstört mitt liv nu när jag hoppat av skolan men jag tror att det nog var bland det bästa jag hade kunnat göra för min egna skull. Jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att jag inom ett år eller två kommer stå med mina slutbetyg för att sedan börja livet som student. Så gott folk - det finns ingenting att oroa sig över.

// H

My countdowns

Saturday January 19th, 2008 4:30 PM
1 day, 23 hours remaining


//E

En lite ytligare tanke.

Så då var det klart då. Jag, Hanna ska från och med nu vara med min kära syster och skriva i denna blogg.. För som jag ser det.. En blogg kan inte bara vara djup - den behöver lite ytlighet också. Någon som ser allt från utsidan och inte ifrågasätter varenda liten sak. Ja, jag älskar dig också.


Men som jag sagt tidigare - det är fusk att skriva innan man befinner sig på plats. Så för min del blir det inte förens i mitten av Februari... Ni får klara er med Erika så länge.



//H

RSS 2.0