partner in crime

Evelyn ska sova hos mig i några nätter nu, hon åker tillbaka till Sverige på torsdag och Barcelona kommer aldrig att bli detsamma igen.




Ser ni någon likhet? Vi brukar få bekräfta vårt icke släktskap flera gånger per kväll.


Detta inlägg är dedikerat till Hanna som tack för Manu-Chaosamtalet.


intet nytt under solen

tvättar, fixar, plockar, sopar, handlar och kommer i balans. Kursen är slut nu, i onsdags sjöngs det "den blomster tid" i skolan och diplom delades ut. Folk börjar fara hemåt och jag blir ensam kvar. Imorgon är min första riktiga jobbdag.
Igår pratade jag med hela familjen. Hannas samtal var roligast, för hon verkade så himmlans nykter.
Hoppas peace and love är/var bra.

Karin åkte hem igår, det var kul att ha henne här även om vi aldrig gick ut och dansade på riktigt.

kram

midsommardagen

har precis tvingt upp Karin ur sängen, får se om vi lyckas få ut något alls av denna dag.

shoppingtips

Barcelona sägs ju vara en grym shoppingstad så
vi har shoppat idag, hittade två underbara vintageklänningar



Om ni är i Barcelona bara måste ni gå hit.




du lindar av olvon...

Försökte förgylla den Barcelonesiska midsommaraftonen med lite vackra sommarsånger. Men detta uppskattades inte av min publik. Här talar vi om folk som inte kan kultur.


Jag jobbat nu på kvällskvisten, i detta rikemansområde där jag bor var det någon som hyrt in två livräddare från RK för att övervaka en pool på ett kalas, den var ungefär 2x2 meter och kvällens största action var att klippa en nagel (som hon kunde ha gjort själv). Men men cash is king och det var inte långt hemifrån (ett hus emellan).

Dagens enda midsommarhälsning var från en mycket nykter kusin, tack Sverige för den!
Jag önskar i allafall en trevlig midsommar och skön huvuvärk imorgon, nu ska jag hämta Kardan.

en liten liten tår i ögat

Idag var sista dagen på praktiken, det känns tomt, sorgligt och vemodigt.
Vadå? tänker ni då, hon ska ju fortsätta jobba där hela sommarn.
Ja, jag ska jobba på röda korset i sommar, men bara på stranden, aldrig mer på kontoret. Det är liksom inte samma sak. Enda anledningen till att Luis kommer att höra av sig till mig nu är om jag har gjort något alldeles galet. I bästa fall får jag träffa de andra i fem minuter när det har något randomärende ner till stranden, aldrig mer två timmars luncher på diverse spanska shabbiga restauranger. Aldrig mer springa till kopiatorn, Aldrig mer plasta scheman, Aldrig mer räkna badbyxor, Aldrig mer slösurfa på arbetstid, Aldrig mer knappa in siffror på excel eller mailadresser på outlock. Nej nu börjar allvaret, på riktigt. Jag måste rädda liv, min imunitet som svensk praktikant och Luis och Annas skydsling är borta. Fan att tiden ska gå så fort.



Rolig eller sorglig grej: En av livräddarna på stranden frågade mig idag när jag åker hem till Brasilien igen. Jag bryter visst inte på svenska i allafall.


Nu ska jag på spinnig, om jag hörde rätt skulle vi dricka cava efteråt. Spanien is the shit!

Edit: Bananas are for monkeys, gainomax för lättlurade, alla vet ju att Cava och winerbröd är den bästa återhämtningen...

ett så kallat practical joke.

snälla, säg att det var det.. att matchen som visades på tv här i spanien var ett skämt, det var på låtsas,  klippning och specialleffekter och hela köret.
Den matchen som vi såg här i Barcelona fick mig nämligen att nynna: Ryssen kör oss i röven (melodi seven nation army, white stripes) om och om igen, och så skulle det väl inte vara?


tjejerna

has left the building, resultatet av veckan ser ni snart på facebook.

Sorry för dålig bloggning.
Men kan berätta att tjejerna har shoppat, legat på stranden, (de regnade såklart när jag ville/kunde ligga på  stranden), vi har varit i Sitges, vi har spelat kort, vi har ätit glass, vi har gått i trappor, vi har haft picknick i Parc Gũell, vi har fikat, vi(-maja) har tränat, vi har slappat, chillat och hängt. Det har varit en vild partyvecka med andra ord.

På fredag kommer Karin. Mitt allra käraste psycho. Det blir gött.

blågulsorg

Idag är en tung dag, vi har kollat fotboll såklart, vad annars?
Tack och lov hejar inte Barcelona på Spanien så förlusten har iallafall inte blivit "ingnuggnad i våra ansikten".



Vilka Barcelona hejar på? Katalonien såklart!
de puta madre espanya!!

Utgang pa g.

tjejerna har tagit sig i kragen ikvall ar det consumcava och dansande som galler...

Babe,

klart Barcelona saknar dig! Jag jobbar alla dagar utom tre, typ kl 11-19, nan dag mindre nan dag mer. Men du kan ju ligga och sola och sen hanga pa Diagonal Mar och dricka starbuckskaffe och ata ben&jerrysglass.
piuss

Besökarna,

är röda som tomater och så söta så.  Dock är det fortfarande slitna efter studenten så än har de inte provat klackarna på Barcelonas dansgolv.


love me

Saknar ni mig inte? Jag saknar Barcelona. Jag saknar er Barcelonettor.

Pappas flicka

Har upptäckt "charmen" med spinnig och är euforisk när jag går därifrån.

tankar från taket.

Sitter på mitt tak och bloggar, ska snart flytta mig till skuggan där det inte finns internet så jag kan skriva klart min förbannade uppsats någongång. Trodde att jag skulle kunna avsluta den igår men det slutade med att jag skrev en Barcelonaguide till Maja och Frida som kommer på tisdag. Kanske lägger ut den här på bloggen också, vi får la se, egentligen borde jag ta betalt för den eftersom att hitta alla dessa ställen som jag skriver om har krävt många timmars barhoppande, fikande, shoppande.
(Hanna du förtjännar också lite cred för guiden)

I övrigt är det inte så mycket som händer, gjorde ett tappert försök till en utgång i Fredags, det slutade med att jag och Evelyn satt vid en fontän och åt glass.
Igår var jag i en okuperad lagerlokal/garage. Det var en minst sagt annorlunda och "kreativ" plats. När jag tappar greppet och börjar knarka då ska jag nog flytta dit. Fast först ska jag jobb som smykesförsäljare och gå från strand till strand i sydamerika. Men oroa er inte detta kommer aldrig att hända, får dåligt samvete bara av att tänka tanken.

oh inspiration where are thou?

Måste skriva min spanskauppsats, det går segt, lusten och inspirationen vill inte infinna sig så tar till det endaste hjälpmedel jag kan komma på:


skit ska skit ha.



Titta lite på den här hunden, han är oärlig hund, ett ego, en tjuv och en skurk. Han har nämligen ätit upp hela innhållet i min lunchlåda till imorgon. Så mycket får man för att man är ordentlig och lagar superb köttfärssås, det var inte först gången heller. Hade det varit det så hade jag kanske låtit bli att hänga ut kräket på bloggen men i söndags tog han mina grekiskaköttfärsbiffar.  Det är inte schysst. Så nästa gång ni ser "Pocke" på stan hoppas jag att ni skriker fula saker efter honom.
Skämes tamefan.

För ni ska taaaa studenteeeeeen, fy fan vad ni är bra!

Okej det är dags för studenten, Betch, Korivn, Maja mfl tar sina staplande steg ut i det hårda vuxenlivet.
Mitt tips? Våga dricka till på frukosten, fotograferingen och betygsutdelningen blir så mycket bättre då.

Kan såklart inte låta bli att bli lite nostalgisk:

Oa sp3 jag säger oa sp3.


Jag och flickorna på bal, hej värmeslag.


Projektgruppen som jag älskade att hata.


Vår påkostade förfest, men det blir vad man gör det till.


 Låter denna bild på Stoffe sumera 12 år i skolan. Tack å hej.



Ett av det bästa minnen från dagen var dock att sjunga "till" Hanna och Fanny, då njöt jag. Jag hoppas att folk gör det i år igen. Maja? kom ihåg det nu...

Bloggberoende

Okejokej har kommer ett till erkannande, jag ar bloggberonde. pa riktig. Helt totalt fast. Att kolla uppdateringen i bloggarna som jag laser ar lika nodvandigt som att kolla inkorgen pa min email. Suck. skulle behova vara internetfri i ett par manader och lara mig att varlden gar runt aven om jag inte vet precis hur Hanna Fridéns tarmsystem kanner sig for dagen, eller vad familjen schulman har atit till middag.


confession

Skulle gärna ha varit i Leksand denna vecka. 


honney pie

Jag åt paj till lunch idag, inget märkvärdigt med det kan tyckas, om inte pajen smakat precis som systrarna Lysén Kottis absoluta favoritpaj genom alla tider. Hade Hanna smakat pajen hade hon kanske varit kvar i Barcelona just nu.

Metrologen

klart som korvspad var det sol idag, klart som korvspad kunde jag inte njuta av den, klart som korvspad jag gick jag på platjan i jeans och svart t-shirt (det var molnigt imorse kl 7 ok?).

Från och med nu behöver ni aldrig mer se en väderleksrapport, det är bara att ta en titt på mitt schema:

Erika jobbar på kontoret- Sol
Erika jobbar på stranden- Regn
Erika är ledig- Regn
Erika är ledig, men kan av diverse anledningar inte sola/gå till stranden- Sol
Erika jobbar på kontoret men måste ner till stranden på något ärende i varma "kontorskläder"- Sol



Så glad att ni har sol.

Idag har det regnat, igår regnade det, varför regnar det bara när jag är ledig?
Menmen har förbjudit mig själv att gnälla, måste unna Katalonien detta regn så vattenbristen tar slut.



Imorgon är jag också ledig, men då kommer solen garanterat att lyssa efter som jag ska ägna mig åt den sysslan som verkligen triggar min aggresivtiet till maxnivå. Jag ska fixa med menningslösa pappersgrejer, personnumer hit och dit.
Hämta det formuläret på plats A, ta med det till plats B och visa upp det där. Gå tillbaka till plats A när du fått en stämpel på plats C. Tyvärr så har du fyllt i fel formulär gå genast till fängelset utan att passera "GÅ" och stå över två kasst.
JAG DÖR, jag vill verkligen inte. Jag hatar skitpisspappersådokumentsbyråkrati, jag trodde EU var för att vi skulle slippa allt detta papperskrångel? Kan man inte få ett personnumer och social security numer som gäller i hela EU?

RSS 2.0