här har ni den:

Många har klagat på att de inte hittat bilden från metro, här har ni den:



Jodå, jag är sjukt stolt.
Aldrig förr har min bakdel kunnat beskådas av så många människor på en och samma dag.


många om

Ibland saknar man allt Barcelona.. Idag saknar jag detta lilla ställe som saknar dessa större bekymmer. Hade jag varit där nu hade jag kanske sluppit få glöd i ögonvrån, jag hade inte varit sur för att jag inte kunde åka utomlands och jag hade inte varit så arg som jag är nu. Jag hade "glassat" på stranden medans erika räddade liv. Jag hade alltså inte setat här arg och irriterad framför datorn...


Erika vänta dig ett besök inom en snar framtid. För vadå? Jag kommer ändå inte ha något att göra under hela sommaren..



du vet vem jag är.

idolbilden

http://www.diariometro.es/es/tuciudad/catalunya/


jobbigt...

Inte nog med att jag kindpussas med borgmästarn, idag var jag med i Metro också. Snart får jag nog börja skriva autografer och skaffa mig hemligt numer. Jobbigt läge...

Anonym frågar:

Hejsan! Jag undrar vad du gör i Spanien samt vilken organisation du är där med? Hur länge stannar du? Mvh

Jag svarar: Jag läser en kurs som heter Spanska i praktiken och anordnas av IS Barcelona och Visingös folkhögskola. Kursen innebär 8 veckor Intensivkurs i spanska och tre månaders praktik på ett företag som skolan anser passa bra i hop med "din profil" och tidigare erfarenheter. Jag gör min praktik på Röda Korset och trivs jättebra. Själva kursen pågår ett halvår men jag kommer stanna lite längre och jobba kvar på min praktikplats.

Arbete till Pappa.

Pappa, Matilda ska åka till Florida i sommar och vill ha tips osv, gör din plikt och skriv till henne på tidla.blogg.se


Hoy

Idag har jag kindpussats med Barcelonas borgmästare, vad har ni gjort?

Ta mig till kärlek

Läste på någons blogg att den som tycker att Håkan Hellström inte kan sjunga, han kan inte lyssna.
Det är vackert, det är tidigt 2000-tal och jag älskar det. Och om 25 MB ska jag hugga tag i Herr Hellström 2008.
 

gråa dagar

Den här dagen utser jag nu officelt till årets tråkigaste dag.
Det spöregnar, jag sov till kl 13, jag har ett ton läxor men ingen som helst fokusering.
Kan någon rädda mig?

Parodiafton

Visst var väl inte Charlotte Perelli på riktigt? Visst gjorde hon parodi på sig själv? Skojskoj, haha, nästa steg är ett samarbete med Carola, Markoolio och Linda Bengtsing för schlagerparoditurné? Visst då?
Lite elakt att Charlotte inte går ut med det på en gång, det är ju risk att inte skämtet går fram till vissa personer och de tar henne på allvar, för det är väl ändå inte menningen?
Då är det mycket bättre med Spaniens bidrag, där vet man från början att ribban ligger lågt. De gick ju faktiskt bättre för den spanske motsvarigheten till Gunther än vad det gick för för fröken "Jag har aldrig opererat mig, fast jag kan ändå inte röra en min".

Kvällen sötaste var ju lätt Bosnien Hercogovina och det som jag troligen frivilligt skulle lyssna på var nog det Franska...

Nej nu ska jag sova, är fortfarande bakis...

var tog partyprinssesan vägen?

Jag var ut igår, Maja D ska hem till Leksand så det var lite avskedsfest hemma hos henne. Det var kul. Jag minns inte när jag var ut sist men vi kan ju fastställa att en flaska vin + lite mer vin + två shots inte är något jag klarar av. Kvällen slutade ganska tidigt i fosterställning på en madrass hemma hos Max i La Roka.
Nu på morgonen när jag skulle hemma hände det där klassiskt jobbiga, kjolen hade fastnat i strumpbyxorna vilket jag märkte när jag kommit hem. Grattis Barcelona, det bjuder jag på.
Nu ska jag jobba.

publishme.se

Hanna, från och med idag går du in på publishme.se när du vill hacka bloggen, okej?


Man skulle kunna kalla mig drivkraftig.

Jag måste:

  • Städa, mitt rum som ut som Hannas.
  • Tvätta, troslådan börjar sinna.
  • Skriva, Loggen, uppsatsen, recensionerna och målen. bra att jag inte är efter i allafall (ironi)
  • Blogga

Borde ha gjort allt det där tröket för länge sedan så att jag med gått samvete kan gå ut med Maja ikväll, men har jag gjort det? Nej det har jag såklart inte.
Något annat som jag borde göra är att duscha, men herregud, det är så himmla april-08 att lukta gott.

21

Okej nu är man 21, födelsedagen har övergått till vardag, jag kan inte längre kräva tjänster av folk.
Hela två paket har jag fått öppna, ett tag såg det dock ut som  att det inte skulle bli ett enda. Dagen började med fystest på stranden, det gick skit, men att min kondition är kass är ju inte direkt någon nyhet. Något som däremot är en nyhet är att jag fick reda på kursresultatet. Jag har fått min röda baddräkt och jag har numera titeln livräddare att skriva i mitt CV. Så får nog säga att det var det bästa med dagen. Kvällen firades i min trägård med nära och kära, en massa plock och lite vin och en massa stillsamt mys.

Tack så mycket för alla gratulationer, om ni har skickat sms till mitt spanskanumer så har jag tyvärr inte fått det efter som det simkortet är i sverige och jag använder mig av mitt första numer som är:
+34 671 211 933

Grattis! :)

happppp

bda

erik


Ja må du leva, ja må hon leva. Ja må du leva många lyckliga år.



you know you love me.

xoxo

truly yours.

okej bloggtorkan höll inte så länge...

Idag har jag ägt vattnet, jag har varit kung på havet, så jävla mäktig!
Idag fick jag följa med RK:s båtar ut till havs, det regnade som vanligt när jag jobbar, men uttrustad med "skidglasögon" och "scooteroverall" så gjorde det inte så mycket när vi susade fram i ljusets hastighet.
Vart helt tagen på sängen, hade inte en anning om att jag skulle ut på havet idag, än mindre att jag skulle vara den som skulle vara bered att slita av mig kläderna och hoppa i i fall Olyckan skulle vara frame. Det var den inte som tur var. Jag fick styra in båten i hamnen också, hur cool är inte jag?

Bloggen har blivit ett monster...

(2p till den som först anger vem jag snott den frasen av).

Nej men om sanningen ska fram saknar jag för tillfället både lust och tid för att sköta detta heltidsjobb.. (Hanna, behöver du jobb? Kom till Barcelona och håll bloggen uppdaterad).
Jag har ett arbete, ett gymkort, en oskriven uppsats, en solbränna och lite vänner som jag vill ge min fullständiga uppmärksamhet.
Men jag tänker inte sluta skriva, bara mindre sällan, typ en gång i veckan eller så., eller vi får se, imorgon kanske jag har värsta suget och kommer med 6inlägg på raken... vem vet?

Det jag vill ha sagt är: Förvänta er ingen kontinuerlig uppdatering.

KLAAAAAAAAAAAAR

Nu är det inge mer kursande för mig :D ouhiiiiiiiiiiiiie
Förutom att Luis den tönten vill att jag ska göra inträddesprovet för att kunna jobba som kontrakterad livräddare. Det provet görs i havet. Det är 15 grader i havet. fuck
Det bästa av allt är att det görs på tisdag,dagen INNAN jag får reda på om jag klarat livräddningskursen eller inte, med andra ord det kan hända att jag gör allt i onödan.

image112

Så här såg det ut i Lördags, någon som vill göra mitt prov? Ppppretty pleeease???
Man ska först springa cirka 200m ut i vattnet, simma ut där man ser att det är en vattenskoter, simma cirka 50 m längs med kusten och sen intill land och springa 200meter till.
Efter det ska man simma ut 25meter och bogsera in ett offer och sen avslutas det hela med lite gammal hederlig HLR. Det kommer att bli mitt livs bästa födelsedag någonsin.

NEJ Luis måste ha håll i huvudet om han tror att jag ska klara av allt det där! Och det har han ju också:


(Jag är såååååå rolig ibland)

Appropå födelsedagar, Grattis till Jolebolle som fyller 3 år, inte för att han fattar att jag hälsar det på bloggen, men det är ju tanken som räknas.

Jag är ett spöke

Idag har jag lämnat mitt rum för att
  1. Duscha
  2. Äta
  3. Lägga in tvätt i maskinen, hänga den och plocka ner den.
  4. Toalettbesök
  5. Fylla på min kaffekopp.
Nu skulle faktiskt inte en promenad sitta helt fel. Syrehalten i mitt rum är knappt existerbar. Jag vill ha mitt liv tillbaka.

Asocial? Inte jag inte.

Okej då kanske lite, eller ganska mycket om jag tänker efter. Igår var det lördag, man tycker ju att jag kunde ha gjort något annat än att läsa bloggar och skratta åt laema baywatchklipp på youtube, som att träffa vänner tillexempel. Nu måste jag plugga teori, på tisdag kväll har jag prov frågan är om jag kommer att ha lämnat byggnaden innan dess?
Jag vet inte vad det är med mig riktigt, klart jag skulle behöva träffa lite folk, men tror inte att jag är särskilt roligt sällskap just nu, det enda jag pratar om är Livräddning, livräddning och livräddning. Jag håller på att bli en sån som inte kan släppa jobbet på fritiden. Kanske vänder det när provet är klart, man får ju i allafall hoppas. Då kanske inläggen här bli bättre också. Mer Barcelona, mindre kurser hit och dit.

Nu ska jag läsa min 110-sidiga text på katalanska. Yeeeiyeh

Rödflagg

Den rödaflaggan var hissad idag och dagen har bestått av vind och blåst på "platgan". Kan knappast klaga jag behövde inte vara i vattnet som de som kommit till stranden för att göra fystest för att bli anställda av rödakorset som badvakter (att man har klart badvaktkursen med godkännt resultat räker INTE).
Mitt syfte med att vara med på stranden idag var att ta en massa bilder till min uppsats som jag ska skriva på spanska. MEN efter en långstund av kortknäppning upptäckte jag att nåt inte står rätt till med min kamera. Inte en enda bild har blivit sparad. Jag tar kort, ser en snabbbild på hur kortet blev, sen försvinner det helt. När jag trycker på knappen för att visa bilder möts jag bara av texten "ingen bild".
Någon som vet vad som är fel? Hoppas på krångel med minneskortet, har liksom inte råd att köpa en ny kamera.

omvändning

Är det inte konstig hur man bara kan vända från en dag till en annan?
Idag är jag långt ifrån där jag var igår. Idag har varit en SKITdag. Den började dåligt med att jag försov mig, så hann inte äta ordentlig frukost. Det spöregnade så kunde inte ha de kläderna jag hade tänkt (i-lands problem, I know). Sen har fortsatt att regna hela dagen, jag som i stortsett bara äger tygskor är inget stort fan av spöregn, inget får mig på så kasst humör som blötta fötter.  1,5  timme har jag och den andra tjejen på kursen settat i bilkö för att ta oss en sträka på ungefär 7 km, vi hade tänkt att komma lite tidigare till simhallen för att hinna öva lite innan PROVET, istället var vi där 10 minuter innan det började. PROVET då? Fatalfatalfatalfatal. Minna nerver är verkligen piss när jag är nervös, inget blir bra.
Nu ska jag tröstäta jordgubbar torka mina fötter och ladda om inför morgondagen. Vad är väl roligare än att jobba på stranden i spöregn? (o yeah det ska regna imorgon med.)

Hoppas iallafall att min chanser inte är helt sumpade, på det andra fys-provet gick det ju bra, nu gäller det bara att jag klarar teorin med strålande resultat.


Domedagen är här

Imorgon är dagen, den stora dagen jag oroat mig för de senaste 4 veckorna, dagen med stort D. Imorgon har jag praktikprov i "badvaktskursen". Imorgon kommer det finnas svart på vitt om det kommer att bli någon badvakt av mig. Sen har jag ju inte att för glömma teoriprov också men det har jag inte börjat ora mig för ännu, det är ju INTE FÖRENS på tisdag.
Oavsett hur det går imorgon och på tisdag med för den delen är jag superglad att jag har gått den här kursen. Tack vare den och små ändringar i min vardag mår jag idag bättre både fysiskt och psykiskt än vad jag gjort på mycket länge. Det varma sommarvädret, takterassen och det faktum att jag trivs bra på jobbet gör ju så klart sitt det med. Idag kände jag för att skrika små glädjetjut utan att ens veta varför. På lördag ska jag jobba och jag längtar faktiskt tills dess. Det enda som känns tråkigt är att jag inte har någon tid över för mina vänner. Har inte umgåtts med någon sen gud vet när, eller jo i söndags hängde jag med Evelyn, vi låg brevid varandra på hennes soffa och sov. Men jag antar att det blir bättre när kvällskursen tar slut och jag får ett normalt 10-18 liv igen.
Nej men nu hörrni ska jag sluta plåga er och sätta mig och nörda framför youtube istället.
Typ "the life guards at bondi beach", det är grejer det!

Pusshej, håll tummarna imorgon.

Hej Sverige

Saknar ni mig?
Känner att jag håller på att tappa bloggsuget,  antar att det är solen som gör det. Det är liksom inte okej att sitta inne när solen skinner och man har en solterass som står tom och väntar på att bli utnyttjad.
Det var gott att vara i Sverige för ett par dagar, krama om alla och gratisshoppa i garaget. Men det är skönt att vara tillbaka också.
Nej, nu har jag inte tid att sitta här, ska ju faktiskt jobba också.


Hon har så rätt så...

Gräset är inte grönare på andra sidan, därför känns det så himmla skönt att veta att jag åker hem till Barcelona imorgon, till värme, till liv och rörelse, till billig cava och annat flott.
Men det har varit kul att vara hemma också, att träffa allihopa andas lite frisk luft och chilla.

//E

Adios mes Barcelona

Erika har länge tjatat på att jag ska skriva mitt sista inlägg eftersom jag bestämt mig för att inte ha någon blogg nu när jag åter befinner mig i Sverige igen. Jag kan nog inte riktigt svara på varför jag befinner mig hemma igen. Låt oss bara säga att gräset inte var grönare på andra sidan och så nöjer vi oss med det. Jag lägger in lite bilder så avslutar jag mitt lilla kapitel som en låtsas barcelonetta.

För ni har väl inte glömt bort att en bild säger mer än tusen ord?:)

 
den första och
kanske finaste bilden tagen på mig där nere.

 
playdates in the park


picnic in the park



strolling down the streets of Barcelona








 
gracias amigos. buenos noches and ciao. see ya.

med kärlek, H.

RSS 2.0