Shopping in Barcelona

Nu när Forever 21  och Primark öppnat sina portar i den stora staden är det inte mycket som saknas. Eller ja jo, Victoria Secret, men det saknar ju i och för sig hela Europa. However, att ta en heldag på stan i Barcelona är i stort sätt omöjligt förutom när det är kasst väder, like today! Hursom, man mår otroligt dåligt när man varvar den gassande 40 gradiga skuggan med affärer vars temperatur når ännu högre och därmellan AC-affärer. Att på det bära runt på kassar, Oh no. Jag tycker det är för jävligt att bära bara en väska om jag går runt i stan.

Hursom, med alla sina AC-varuhus är shoppingen räddad utan att man blir grillad (inte bara raw, utan grillad som i well-done!). Personligen har jag 3 favoriter so far här kommer de i ordning;

La Maquinista- Ganska omständigt att åka till, men de har allt, rättare sagt allt. Zara home, Forever 21, Mango, Oysho, Berskha, Lacoste, Teenezen och massvis med mer. Som en bonus har de öppet mellan 10-22. Ena tar man L1 till Baro de viver eller L10/L9 till Pastor Bon. För att komma till hemsidan, tryck här. De har även generöst utbud av restauranger, bio och bowling.




Diagonal Mar- Bara 200 m från stranden är det skönt att glida upp till detta luftkonditionerade centrum för en eftermiddag eller kväll. De vanliga butikerna, Primark(!) och gott om Ben&Jerrys cafér, Hägen Daz och liknande! Också öppet 10-22. Metro L4 till Forum. Fördelen med detta är att det går dussintals bussar, trens och metro. För att komma till hemsidan klicka här.



Gloriés - Lite mindre, lite mysigare. Utbudet kan vi väl jämföra med Stockholms drottninggatan. H&M, Zara, Mango, Berskha osv. Givetvis har de Strabucks! Detta är inte heller långt i från vattnet och ligger på Avinuda Diagonal som går genom hela staden. Närmsta tunnelbana är Gloriés.



Vill du ha lite mer "fint", lite mer posh så att säga finns det ju alltid El Corte Íngles som man kan jämföra med Sveriges NK. De har nu 3 stora varuhus som alla ligger runt Plaza Catalunya.

För dig som letar sportartiklar, eller kanske bara praktiska väskor eller liknande så finns en helt magiskt affär med namnet Decathlon. Billigt och otroligt utbud. Klicka här

För dig som letar roliga presenter kan jag tipsa om en liten godisaffär som heter Happy Pils. Du köper lösgodis i roliga burkar och det ser ut som medicin. Eller ja, för att förklara dess nman, det ser ut som happy pils! 

Lite mer udda butiker or rather Butiquer (ursäkta min franska) finns det gott om i Gothic. Där hittar du också American Appareal, Nike store, m.m. Står man på Las Ramblas, med näsan neråt mot vattnet är det bara att svänga vänster på första bästa gata och snirkla sig runt!



I would not call it normal

Min tisdags eftermiddag;







Jämte mig satte sig några med Ackustisk gitarr och sjöng. Jag hade en underbar eftermiddag/kväll vid Arc d' Triomf och i Parc d' Cituadella. Jobbar hårt med läsandet och snasket. Kan ni tänker er något skönare än att runda av kvällen i skuggan av ett träd, något gott att äta på, en bra bok och Live-musik?

Såhär på Onsdagen, har vi, till skillnad från hela Sverige som ligger i värmebölja, fått sämre väder. Skönt kanske? I don´t know. Hade börjat vant mig med värmen. Igår frös jag när jag gick hem runt 21 tiden, då visade det sig att utomhus temperaturen låg på 30. Kan inte skylle på solfrossa då jag inte vart i solen.

När jag var vid Sants i måndags hade dem en manifestation, eller ja. I hela parken är det hundförbud, för att protestera mot detta anordnade dem agility-kurser i parken. I allafall 100 hundar vistades där. Bara i Spanien som jag säger om mycket.

Barnen vilar redan då de runt klockan 14 ska åka till Sjukhuset med sin mamma. Jag on the other hand har ingen aning om vad jag ska hitta på. Funderar på att åter igen åka till någon mysig park (denna vecka kallar jag för park-utforskar-veckan) Köpa med mig lite gott och en bra tidning. Allt detta fick jag med när jag köpte en tidning igår:


Siesta

Barnen sover och jag har matkoma. Skulle jag lägga mig ner skulle jag somna på nolltid. Föräldrarna har kallat hit en barnvakt från kl. 15 för att jag inte ska behöva jobba för mycket (HELLO? THAT`S WHY I`M HERE!) Hehe. Men jag klagar inte. Ska ta mig något sött så att jag kommer ur denna förfärliga matkoma, en glass vore ju faktiskt inte fel på årets hetaste dag, so far.

Min plan för eftermiddagen liknar ganska mycket den jag hade igår. Kanske göra mig lite picknick, åka till någon park, en bok och skuggan av ett träd. Bara ta det otroligt lugnt helt enkelt!

Detta har vi gjort idag;





Den 3e måndagen

Dagarna blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig. Vi höll schemat, någorlunda iallafall. Eller ja, vi började dagen med frukost och mellan 11-13 var vi i poolen. Check! Därmellan pratade vi ju massa engelska, så check på den med. När det var dags för mig att ställa mig i köket blev situationen helt plötsligt väldigt annorlunda.

Jag, Maria Lovisa Matgudinnan Lysén Kotti, stod och höll inne kräkningarna medans jag snittade upp iskalla HELA fiskar för att doppa i mjöl och sedan lägga ner i oljan. Nu och här får jag möta rädslor och okunskaper jag aldrig trott att jag ska behöva konfrontera. De 20 minutrarna var bland de värsta jag upplevt.

När det är dags att sova för pojkarna hinner jag inte ens sätta på datorn innan 4-åriga Luis kommer och säger Maria, I scarred. Givetvis följer man med till sängen, givetvis somnar man i sängen, givetvis sover man en timme längre än tänkt men givetsvis gör det inte så mycket.

När África kommit hem och jag druckit mitt eftermiddagskaffe på balkongen tog jag rumpan ur lägenheten och åkte till Sants. Med mig till parken fick jag några öl och en pizza för priset av 4,5£. Kaaa-ching! Gott var det. Saken blir inte bättre när de har vitchoklad doppade oreo för 0,5£ på lilla kiosken. Så nu är min kropp 3 öl, 1 Pizza och 1 kakpaket rikare, bra va? Känner mig som en riktig ungkarl.

Här är Vackra Barcelona Sants, Parc d'Espanyol Industrial:

 


Yes Papa, det är här ni ska bo. Övre bilden är tagen ca 50 M från hotellet.


En annorlunda Vardag

I morgon sätter den riktiga vardagen i Barcelona in. Mitt dags schema kommer att se ut som följer:

09- Barnen väcker mig - Frukost
10- Engelska övningar
11- Poolen
13- Lunch
14- Siesta
15- Kommer África hem (Med undantag för i morgon då hon kommer 17)

Dock tror jag väl att jag kan leva med dagar som dessa.. Höhö. Just idag känns det inte allt för jobbigt, men vi får se vad jag säger om 2-3 veckor. 




Dem förundrar sig mycket över mitt beteende. Över hur jag dricker kaffe när som helst på dygnet. Tar av mig skorna när jag kommer innanför dörren. Svarar i telefonen med mitt namn. Hur jag försökte få barnen att simma bröstsim när vi var i poolen (Sista simsättet de lär sig- along with fjäril!?) Framförallt förundras dem över mitt ständiga nöje av att sitta på balkongen. Men det är väl typiskt svenskt (eller?) att så fort man får chansen att vistas, äta eller bara sitta ner och ta det lugnt utomhus så tar man den. Även om det krävs en filt för att det ska behagas. Jag sitter gärna på vår gigantiska balkong och avnjuter en bok, mat eller slappande dygnet runt.  

Dos semanas

Tänka sig att det redan har gått 2 veckor. Ofattbart vad tiden går fort! Jag ser inte ut som jag brukar göra efter 2 veckor i värme, mather of fact, jag var nog nästan brunare när jag åkte*.

San Juan har firats, men något som borde firas ännu mer är det faktum att Primark finns i Diagonal Mar. Ett gigantiskt shoppingcenter that I just love! När jag insåg att min garderob bara bestod av 3 färger, med majoritet av Vitt och blått (lite svart) så gick jag iallafall loss på primark och köpte mig en bedårande orange klänning! Det är fortfarande billigt, trosor döe 1£/styck och skor för 4£ m.m, men standarden är inte lika hög. Butiken är kanske som halva London-butiken.

Igår insåg jag också att tjejen som äter minst 1 crêpe (med nutella och glass) dagligen, om inte till lunch så mellanmål eller bara för att det är gott, hon boorde iallafall inte klaga på spanjorernas kost.

Min lördag var otroligt lugn med middag vid 21, efterrätt vid 22 och film efter dess tills jag somnade. Trots det är jag väldigt trött så funderar på att lägga mig någon timme vid poolen, halvslumra, en siesta under något träd. Dock vet jag, att eftersom det är söndag, kommer det att vara fullproppat av dussintals skrikande barn.



*Amanda, Carina. Jag lämnar WO. Ni kommer vara 100 gånger brunare. Don´t oroa er. Om det är något jag lärt mig är skillnaden på vardag och semester. Jobbar man ca 08-15 är inte det första man vill göra att lägga sig och steka. Men även när man är ledig undviker man solen för att man ska orka med att vara människa och utföra det man ska dagligen. Con Gratz!;)

Sitges



Bara 30 minuter med tåg från Barcelona Sants hittar du denna medelhavs idyll som får mig att tänka på Amalfi Kusten i Italien, de grekiska öarna eller ja, en väldigt mysig medelhavsby.

I el centro finns en gata vars namn är diskuterbart, den har döpts (lokalt) till Calle Pecado vilket innebär syndens gata, som ni kanske förstår är detta partygatan. Med över 100 barer och restauranger på en gata som löper knappa 100 meter. Men enligt lokala källor ska utekvällar där vara heeelt bananas och totalt oförglömliga.



Stadens kyrka och jag, den är lite drygt 100 år äldre än mig. Väldigt mycket häftig arkitetktur!



En variant av midsommar.

Proppade stränder, proppade stränder! Jag viste att det skulle vara mycket folk, men gropen, släng dig i väggen. Här var Barcelonas 5km långa strandkust proppade och strand promenaderna lika så. Ingen glamour utan rumperna i sanden, sangria som kostade 1,25 per tetra, brasor, rakter (kändes som valborg i Laknäs back in the days, smällare, barn som  leker, brasor). När jag bestämde mig att gå runt halv fem, vilket var tidigt i andras mått, ser jag en Creperia, och jag lovar, har aldrig varit så lycklig över en creperia, så det blev i Crepe (nutella och glass ofc) och en belgiskvåffla med vitchoklad och glass. Där har ni Maria i sin extas.

Hursom är det idag man firar, så måste ta tag i mitt tunna huvud för jag ska upp familjen på ett berg eller liknande. Picknick!



GLAD MIDSOMMAR ALLA NÄRA OCH KÄRA!


Köp en tidning

Underbart. Med 5 olika påsar och en väska fick jag nog igår. Så jag köpte mig spanska ELLE. Då aknske ni tänker Då får du ju ännu mer att bära?! Jo men det fantastiska med att köap tidningar här är att du får med ofantligt mycket premier.  Så när jag igår köpte ELLE fick jag med ELLE- Design, 20 olika krämer / shampon /parfymer (eller ja, prov alltså) sedan fick jag även med en gigantisk strandväska, en snygg sådan. Allt för 4£. Förutom det ovan kan man få med neccesärer fyllda med smink, skor, spa-kit och massa mer.  Ska gå och köpa mer tidiningar framöver.

Hursom, jag fick ju som nämt ovan med ELLE design, den innehöll en stockholms guide vilket jag tyckte var jätte kul även om jag inte förstod alla ord.


För övrigt har jag gjort mitt livs första och största misslyckande inom bakvärlden. Det är inte riktigt samma sak att baka här som hemma. Ingridienserna är väldigt annorlunda och när jag inser att det faktiskt inte finns varken elvisp eller vanlig visp blir det problem. Tusan. Jag var inte oövervinnlig trots allt.

Miercoles

En lång dag i vad som skulle (enligt googles väder) vara en disig dag med risk för regn. Istället mätte termometern 35 grader i skuggan och solen var på topp. Vad firade Maria detta med? -Jo, hon satt inte hela förmiddagen och kollade på Twilight filmerna då jag inte sett dem tidigare.

Efter en seg morgon med brunch och annat gott tog jag tåget till Plaza Catalunya, köpte min kaffe, spillde ut halv över min vita tröja, åkte till stranden, solade i en timme. Tröttnade, åkte till La Maquniesta, köpte nya kläder att ha på mig (eftersom magen på min vita t-shirt inte längre var vit) spillde ner dem också i form av en chokladmilkshake, mötte upp sällskap, gick runt en stund, åt mängder med tapas, någon liter öl, åt lite glass och slutligen, när jag ska hem, har det hänt något på spåret så nästa tåg beräknades gå 2 h senare. Ja då säger Maria HEJ TAXI. Han tyckte så synd om mig, vet inte om det var mina lortiga kläder, hursom gav han mig rabatt, 5£. Tack snälla säger vi då.

Nu är jag iallafall hemma, salt och sand över hela kroppen. Smutsiga kläder och luktar illa. Duschen får trots detta vänta till i morgon då jag måste sova. Ska orka med 12 H med barn i morgon och som om inte det var nog ska jag ju orka dansa natten lång på stranden. I morgon är det ju San Joan (Aka San Maria, det firas för att hedra att Maria (jag) är i Barcelona).


Lite Läskig, lite cool!



Dagens I-lands problem:
För några dagar sedan fick jag utslag i hela ansiktet, vet inte om det är pga alla krämer man har på, solkräm, aftersun osv eller om det är Soleksem/värmeutslag. Hursom fick jag köra Spf 50 idag, det känns ju lite radikalt? So far so good dock. Tips?

Lite annorlunda

En bakisdag är en bakisdag är en bakisdag för att citera pappa. Men denna dag har inte varit en vanlig bakisdag. Jag fick ju mig en helt fantastisk brunch runt 12-slaget. Skypande med både syster och käraste Nicole. En timmes halv sovande vid poolen. En timmes lek i poolen. En timmes powernap. Därefter tänkte jag åka till La Maquinesta för att köpa mig en till av de klänningar jag köpte från forever 21. Den är så underbar, tunn, skön och snygg. Bott i den sedan den inhandlades så därför tänkte jag unna mig att köpa en likadan fast annan färg! Hursom, jag kom bara till Crêpe-ståndet. (som vanligt,  börjar bli stammis, och ja, jag har en liten fetisch på Crêpe med glass och nutella) Jag satte mig på en kulle i skuggan under ett pilträd. En romnatisk dejt med mig själv och min Crêpe!

Lekte någon timme i poolen, resultatet:







Sala Apolo

Sådan går kväll det blev. Att jag just vaknat och lagat mig en gigantisk brunch säger väl det mesta. Sala Apolo med deras Nasty Mondays var helt otroligt roligt. Är man i Barcelona en måndag, gå där. Dem beskriver på sin hemsida att Nasty Mondays egentligen bara är en ursäkt för att dansa och släppa loss en måndag. And that´s what we did.

Klubben har två dansgolv med olika musikstilar och den tar  några tusen personer, så ja. Mycket folk, bra musik och skön stämning. What more could you ask for?!

Kvällen började med 2£ -vin från mataffären, runt halv ett, vilket var tidigt, fick vi smita förbi den 100 m långa kön och in på klubben. Efter 2-3 timmars dansande fick jag nog och hoppade in i en taxi. Trodde jag skulle kunna visa klubben genom lite bilder. Men inte riktigt lämpliga nog. Tyvärr. Kul var det iallafall!



Colgate

Ni vet de där hemska dagarna när man bara vill strypa någon från det ögonblick man öppnar ögonen? Den dagen hade jag idag. Allting började med molnen i morse, jag klädde mig varmt, och när byggarbetarna visslade på mig ville jag skrika Colgate och visa upp ett vist finger. But I didn´t eftersom jag verkar att ha någon uns form av självkontroll. Hursom, efter ha virrat runt i Gothic i någon timme, gått vilse, och hittat rätt igen, kommer solen fram och på 20 min är det plötsligt 10 grader varmare i skuggan än när jag lämnat hemmet. Mobilen skulle tankas på och  när det är utfört informerar de mig att jag måste starta om mobilen. Sekunden jag stänger av den inser jag att jag inte minns min spanska pin-kod. Så utan telefon kan jag inte möta tjejen som jag skulle träffat. Irriterad men desperat att göra mig själv glad köper jag fruktsallad och en Crêpe med glass och nutella för att traska ner till stranden och avnjuta dessa.

Eftersom vädret var dåligt när jag lämnade huset hade jag inga badkläder eller handduk så jag fick sitta i mina varma kläder. Dock började jag bli på glada tankar efter att jag fått i mig smaskigheterna, så jag tar upp körkortsboken för att tillfredsställa mina duktighetsbehov. Då- när jag just börjat bli glad blåser 20 sidor ur boken ut över hela stranden, i vattnet och på folk (det var väldigt blåsigt, så 3 sek senare när jag ställt mig upp var alla sidor minst 20 m bort) så inte nog med att jag aldrig får lära mig de 20 sidorna, nu vet hela Barcelonas strand att jag inte har körkort. Skål!

Var på väg och skriva att jag varit duktig sen jag kom ner, att jag simmat en del, i skrivandes stund insåg jag att 20 längder i en 15-M pool knappast är en del och knappast är värt att nämna. Men, jag har badat mycket får jag ju säga iallafall.



Dags för fröken Maria att rycka upp sig, det är ju nämligen så att hon ikväll ska pröva på Nasty Monday på en klubb vid namnet Apolo. Jag har fått många tips och mycket positiv feedback angående den klubben. Så ska bli spännande att utforska on my own.

Hasta luego!


Multitasking

Varje dag tvingas jag till att prata iallafall 3 språk. Ibland lite tyska på det också, men oftast 3 språk. Jag älskar språk. Utmaningen och faschinationen av vilka möjligheter som öppnat sig med hjälp av det.

Hursom, att blanda dessa 3 språk är svårt då jag inte får, när pojkarna hör prata spanska. Jag tycker det är fantastiskt vad föräldrarna gör för sina barn när dem tvingar de lära sig engelska vid så tidig ålder! Hursom helst, pojkarna får alltså inte veta om att jag förstår spanska, och det är lätt att man kläcker ur sig saker, speciellt när alla omkring hela tiden pratar spanska. Kanske är det all denna ansträngning som får mig så trött.

Jag sitter på balkongen, lika som alla andra morgonar och avnjuter min frukost. Dock är idag inte riktigt som alla andra dagar, idag är det tjocka mörka moln som täcker den sol som annars brukar blända mig. Så frågan är vad Maria ska hitta på idag?

Troligtvis blir det en Cortado con hielo (Då får du en cortado + ett glass med is, så du kan göra din egna is-cortado!) min körbortsbok och en tur till Urquinoana eller Parc d´ Espanya. We´ll see.

Tack vare Facebook har jag pratat med lite folk som bor här nere, dessutom tipsade Nicole (min älskade Nicole som jag saknar nå oerhört) om att hennes kompis bodde här nere, så vi ska nog mötas upp senare idag ooh eventuellt köra en utgång.


Denna bild är tagen (under vattnet!) med min nya kamera. Grym!


La Familia

Då jag avråddes starkt att åka in till centrala Barcelona idag pga stora demonstartioner, åkte jag istället med familjen till en by strax söder om Barcelona med namn Sitges. Vädret var till en början helt okej, molnigt men vi kunde ändå bada. Detta utvecklades ganska snabbt till att bli förfärligt! Hade tjocktröja men ändå frös jag. Illa! Hursom, igår kväll "vaktade" jag barnen medan de sov, då A&N ville gå ut och äta. Här innebär det att gå ut runt 22. Så jag tillbringade kvällen med körtkortsboken och lite film, för att komma till poängen; de ville tacka mig för vad som egentligen bara är mitt jobb, så vi går till ett 5-stjärnigt hotell där de bjuder på en 3-rätters lunch, förrätt: crema del mar (havets soppa), varmrätt: Plata del mar (havets tallrik) inklusive bläckfisk, ostron, musslor, hummer, kräftor m.m! Efterrätt: Crema Catalan (Liknar creme brulé) till detta fick jag rosévin och mängder av tilltugg så som oliver, bläckfisk, pescaditos (friterade minifiskar, hela!) m.m.

Är det någon som reagerade på mening ovan? I hope so, iallafall de som känner mig. Maria äter inte fisk, inte oliver, inte något från havet, hon dricker inte rosé. Hela lunchen pressar jag i mig, verkligen kämpar medans jag gråter inombords. Kom igen.  En tugga till, you can do this! Med tanke på att jag fick in en hel gryta, bara till mig tänkte jag lite får jag lämna utan att verka otacksam då säger dem: perfekt, det kan du äta som lunch i morgon! Höhöhöhö. Så nu har jag en hel låda av mina värsta marddröm väntandes på mig till i morgon.

 
Var ju som sagt själv med pojkarna första gången igår, aldrig varit med om att barn så frivilligt går till sängs. Efter vi ätit sa jag 10 min Madagaskar, sen sovdags. De svarade glatt okej! Kollade på sina 10 minuter, borstade tänderna, la sig i varsitt rum och bad mig släcka lampan. 10 min senare sov de både utan ett ljud. Hur lyckas man? However, trodde jag skulle börja jobba "på riktigt" i morgon, men det visar sig att det blir först på torsdag! Och därefter är jag ledig fre, lördag och söndag! Då ska det firas San Joan Som är spansk midsommar.






Viva la vida- platser att besöka

En härlig dag i skuggan och listan på platser som måste besökas har förlängts. Tänkte dela med mig av lite smultronställen att mysa på, ha picknick och bara njuta av livet. För det var vad vi gjorde idag. Mi vida en Barcelona.



Plaza España är ett helt fantastiskt torg som erbjuder allt vad kan önska. Så vackert. Troligtvis min favorit plats. Bilderna är tagna halv vägs upp för Muntjuic där olympia byn ligger. Från Pl. España tar du dig lätt upp med rulltrappor. Varje gång jag varit i Barcelona tidigare har jag åkt hit. Bara för att. Så vackert. Så mycket att se på!


Parken här ovan heter parc de Espanya och vi gick hit på ca 20 min från plaza España, paserandes marknader och annat kul. Annars är det tunnelbana/tåg till Barcelona Sants som gäller.



Barcelonas strand sträcker sig fler kilometer men min favorit är den närmast staden får man väl säga. Det ligger mitt emot hamnen på lite vad man skulle kunna kalla en pir. Det är otroligt enkelt att ta sig också, buss 17 går från Plaza Catalunya till stranden på 10 min!
 Gjorde en karta för att visa-



Bilden ovan är från min oas Urquinaona. I totally love it! Mitt i stortstaden, just intill Plaza Catalunya och med ett starbucks mitt emot kan du slå dig ner på en bänk, eller i gräset och bara njuta av skuggan och fläktningen som dessa gröna palmer bjuder på. Underbart. Satt där 1H idag, drack min kaffe och läste lite Español. Finns en tunnelbanestation som heter just Urquinaona men det är bara ca 200 m att gå från Catalunya.



Seis Dias

Det är väl underligt att man kan sitta och hoppas på moln. Det är precis vad jag gör. Ska kanske ha lite picknick with a friend och det är omöjligt att klara en dag i en park om solen är på topp. Därför hoppas jag på lite moln, så vi kan ha vår picknick. 

Igår däremot, då hoppades jag inte på molnen, men just de 2 h jag skulle glassa vid poolen, ja då kom de. När jag kort därefter bytt om och är redo att åka, ja då kom  den stekheta solen fram igen.

Åkte hursom till la Maquinista, Forever21 var till min besvikelse dyrare, betydligt dyrare. Inte nog med att Euron är dyrare än Dollarn, de hade lagt på lite ifrån dollarn också. Det är ju fortfarande billigt, men ska man till Usa snart är det klart man blir snål. Någon kasse kom jag hursom helst hem med. 2 klänningar, 2 skor, linne, shorts och en topp. Hittade ännu mer men fick försöka tänka Vad av detta kommer jag behöva här? Det är ju nämligen så varmt att jag inte kan använda långklänningar eller liknande. Däremot hittade jag min drömklänning. Sedan 10 år tillbaka har jag tjatat på mamma om att jag vill ha en sjömansklänning, jag har letat, letat och letat lite till. Nu hittade jag en, och den är vacker som tusan. Tack snälla forever för ni lyssnat på min böner!

Väl i La Maqu.. gick jag in på carrefour för att leta efter något annat än vitt bröd som smakar sockerkaka. Utbudet de hade var: Vitt Rostbröd, Vitt Rostbröd, Vitt Rostbröd, Vitt Rostbröd, Vitt Rostbröd, Vitt Rostbröd lite baugetter och sedan ännu mer Vitt Rostbröd. Helt otroligt! Barnen äter ju bara chokladflingor i sin choklad yoghurt, så när África frågade om hon skulle handla något frågade jag om någon müsli (i hopp om att få något uns av fiber) glatt kom hon hem och sa att hon köpt det åt mig och när jag är på väg att hälla upp det i tallriken så visar det sig att müsli här = START i sverige. Dessutom med chokladsmak och chokladbitar i. I slutet av nästa vecka behöver jag nog köpa en ny garderob, kommer med all säkerthet inte kunna ha min vanliga.


Här ser ni lite av bägge klänningarna jag köpte.

Det är här jag ligger med datorn varje morgon.

BIG NEWS

Glad tjej som igår fick reda på en världsomvändande nyhet. Oh yes! Det är nämligen så att.. wait for it... 4ever 21 slagit upp sina portar i Spanien, och för att vara med specifik, i BARCELONA! Jag kan knappt behärska mig... Därför har jag valt att byta ut min dag till stranden för att åka till La Maniqiesta (Ledsen för stavningen), men i 32 grader i skuggan, som termometern redan visar såhär vid 09 på morgonen, så måste jajg spender iallafall 2-3 h vid poolen innan jag åker.

Idag tänkte jag hänga vid Skype från ca 17, kan bli 18. Men hursom, I´ll be there to night. Efter två kvällar med drinkar vill jag ha en lugn hemma kväll.

Har jag berättat om min säng? Det är en 80 cm säng och har ingen bäddmadrass. Känns som jag ligger  på stål eller liknande. Auch. Känner varje fjäder. Därav måste jag nog belöna mig med lite Massage på stranden i morgon.

Pappa, jag testade XIX GIN & BAR, den var grym! Dit ska vi! Bara 3 stationer från Sants. Wiho!

Härom dagen satt jag och tränade färger med den äldre utav dem, Marcel, helt plötsligt kommer lilla Luís, som knappt kan ett ord annat än yes/no, Hursom så pekar han på mitt huvud och säger glatt ORANGE! Point taken! I need to do something about my hair..

Ert väder:

Mitt väder:

Kära Alice,

Kära Alice, du behöver inte längre vara orolig över ett eventuellt besök till Barcelona. Jag har nämligen funnit dess motsvarighet till stureplan där öl kostar en förmögenhet, svenska hus maffian dunkas, där musiken gör än döv, där de har VIP-delar och tjejer står på högtalarna, och givetvis, din favorit, fulla gubbar! Som gjort för dig och Ebba. Att gå till när jag jobbar!!

Tyckte min går kväll beskrevs ganska bra där. Jag mötte upp de norske jenterna vid ca 23, tog ett glas Sangria (=0,5L) pratade i någon timme, gick i någon timme, Cecilia ville till en klubb där Bob Sinclare skulle spela. Vi andra kände inte att det var värt 35£, lustigt nog, på klubben vi gick till kostade en öl ungefär detsamma. På något konstigt vänster, så var en öl och Sangrian allt den vanligtvis tålige Maria klarade av. Så Dansdansdans sen taxi hem. Älskar att 30 min i taxi kostar mindre än 200 KR!

Lustigt att jag är lättpåverkad nu med tanke på vad jag äter om dagarna, exempel på matintag en dag;
Rostade mackor med nutella, crossaint, 2 glas juice, 3 kulor glass,tortilla de patata, patata bravas, 1 frappino (starbucks), mackor med olivolja, olivoljesallad (Med bacon, ost, tomat och ja, de mesta!), friterad kyckling, chokladpudding.

Ovan stående text är bara under 1 dag. Och África tycker jag äter dåligt.. Ehhh..

Ligger på balkongen nu, idag blir det nog bara en dag vid poolen. Borde väl passa på att åka till stan men är så väldigt trött och mina ögon gör ont, nu kanske ni tror att jag bara är bakis, men detta har pågått länge. Så köpte allergimedicin igår, hoppas på att det ska hjälpa.




All ära till Amanda

Idag är ingen vanlig dag för idag är Amandas födelsedag, HurraHurraHurra!

I och med detta var min tanke att gör allt i Amandas ära, köpte mig nybakat bröd och morotskaka från Starbucks (hennes favorit) (och ja, givetsvis kaffe) Sedan tog jag mig ner till stranden för att avnjuta detta. Jag valde stranden längst ut på piren för det är så ofantligt vackert med hamnen på ena sidan och stranden på andra. Lite palmer därmellan bara. Hursom, jag sitter där på en bänk, tar kort för att skryta om hur vackert det är, och när jag tagit en slurp av mitt kaffe, börjat skriva ett Grattis-sms till Amanda om vad jag gör i hennes ära. Då kommer ett gäng gubbar, ja säkert personer och stretchar, mitt framför mig. Äckligt tänker ni nu, vänta tills ni får veta följande; DE VAR ALLA NAKNA! Så där stod dem, praktiskt taget i min mat och gjorde Yoga. 10 gubbar på 65+!

Generat och lite smått äcklad smög jag där ifrån in till mitt favorit center Sant Sabastia som ligger längst ut på piren. Detta för att spendera en dag vid Stranden/poolen i Amandas ära. Nu kan man tycka att jag borde ha bra karma efter allt jag gör i Amandas ära men icke nej. Det är nämligen så att det är lag på att man ska ha badmössor här, (tänk så mycket roligare skolsimningen hade varit om det var detsamma i Sverige) hursom helst tar jag på mig min Brasilien-badmössa vilket gör att en massa snygga killar (Aaaay-Caramba!) dras till mig för att prata portugese, men jag gör de snabbt besvikna. För att komma till poängen, det finns ingen lag på att man måste ha badkläder. Så plötsligt, när jag skjutit ifrån på rygg och kickat under vattnet i 10 m och är på väg att gå upp, så visar det sig att en tant på 60 år, hoppat i på min bana, vilket jag inte sett. Vad händer? Jag simmar rakt in i hennes gigantiska hängbröst som med all säkerhet sträcker sig ner till midjan!

Som nyhetsankare i Barcelona kan jag rapportera lite om gårdagen, vet inte hur mycket ni hört? Det var ju nämligen så att folk campat på plz cat för att protestera på regeringen. Igår hände som sådan, eller planen var iallafall att de skulle storma parc de citudellla med parlamentet som huvudestination. Helt ärligt tror jag de inte tog sig in i parken. Hursom tog jag mig aldrig ut igår. Kanske är de värmen som gör mig trött. Jag sover rekord mycket, minst 9 H/natt, vilket jag nästan aldrig gjort i hela mitt liv förut, men trots detta har jag aldrig upplevt det så jobbigt att ta sig upp på morgonen.

Norskorna ska jag möta upp ikväll istället. Nu ska de duschas och sedan ska jag få ännu en matlagningskurs.





1a Bilden var där jag åt frukost i Amandas ära innan Gubbarna gav mig trauma för livet..
2a&3e bilden är ifrån Beachklubben
4e är gången hem från tåget. Till höger är huset jag bor i och vänster är Barcas träningsarena.

Tredje dagen

Tänker sammanfatta den snabbt med några bilder. Efter jag gjort mig i ordning ska jag åka tillbaka till Plz. Catalunya för att möta upp 2 norska söta jenter jag träffade på stranden idag. I kväll ska vi pröva på Barcas barer. Utnämna den bästa Sangrian.


Folk kampar på Plz. Cat för att demonstrera mot regeringen. Tänk om folk börjat kampa på plattan? De har varit här i 3 veckor nu. Det va 31 grader i skuggan idag, ville bara säga det.






La día pasado la día segundo

I morse när jag vaknade upp gjorde jag mig lite frukost och redan då vet man att man inte är i Sverige. Hursom, gjorde jag mig min spanska frukost och nu sitter jag i solen på balkongen och avnjuter den.

Skillnaden so far?

Jag är i ett land där man:
* Har 1 dl olivolja på mackan istället för smör
*Äter lunch klockan 16 och middag 22.
*Bär skoluniform som 4-åring
*Un cafe betyder en espresso
*Sover middag även som vuxen
*Pussar på folk när man hälsar på dem
*Har rulltrappor i parker och uppförsbackar
*Blandar 2 språk (spanska och katalanska)
*Äter chokladpudding till maten och kallar det Yoghurt
*Använder 5 dl olivolja till allt som lagas
* Jag blir nervös för vattnet luktar så mycket kloor att jag inbillar mig att det är tävling på gång.

Jag kommer med all säkerhet att fölänga denna lista, nu ska jag hursom helst klä på mig och åka till PLZ. Catalunya för lite nödvändigheter så som solkräm, flippflopps, spanskt kontantkort osv. Det  blir därefter, om vädret håller i sig, en dag på stranden!

Justja, lagade mina första tapas igår.


Ciao, M


La día primera

Först och främst, Tack Erika för det fina inlägget. Det fick inte tårarna att sluta rinna om man säger så. Försökte lägga upp ett litet inlägg igår, men det gick inte. Lägger istället upp det + lite mer nu.

Ibland får man vara lite extra stolt över sig själv, och det är jag en dag som denna. Nyss hemkommen från stranden där jag avnjöt solnedgången med tapas och lite get-to-know each other. Huset, lägenheten eller ja våningen, är helt galen. Jag har fått veta att de skulle vara en 3-4a. Nehej ni, detta är en feeeet 6a, nybyggd med rejäl balkong (större än mitt rum) och utsikten sträcker sig ut över Barca på ena hållet och åt andra; Barcelonas tränings anläggning. Ska försöka fota lite så ni får se vilket drömliv jag kommer att få leva. Så fint.

Och barnen, så söta även om kommunikationen är sisådår eftersom ja bara får prata engelska med dem, men de försöker verkligen och är hur duktiga som helst.

Resan då? KAOS. Gahlet långa köer så hann bara köpa med mig en macka och sen springa till planet. Väl på planet måste jag ju säga att jag trodde jag skulle dö. Ca 20 min innan landning, flera hundra meter upp i luften fäller kaptenen ut hjulen och planet börjar stiga och sjunka i höjd rejält. Folk satt och gjorde katolska kors. Nära döden!

Sömn nu, i morgon är det röd dag i Spanien, det firar jag med guidetur runt om så jag lär mig hitta! FÖRRESTEN! Det är kallt så in i bomben, frös ihjäl i den byxdress jag kom i. Gahlet vad kallt, 15 grader och storm. Tusan! I morgon förespås samma temp men regn också. Wiho, tur att jag fått vattentät kamera av bästa pappa!


Dagen blev finare än tänkt. Min mjukis/rugger sköna GANT-klänning var perfekt för en dag i staden och lite sightseen. När vi kom tillbaka spelade jag fotboll med 8 4-9 åringar, det ni, inte att leka med vill jag lova! Nyligen fått i mig lunch och nu sitter jag på balkongen för att avnjuta en kopp kaffe. Förresten har jag gjort en egen remix på Tomas Ledin låt;

Inte en fiber, så långt ögat kan nå.
Inte en lugn stund, på flera daar.

Det är imponerande hur bra 6-åriga Marcell förstår mig, ibland svarar han om jag fråga föräldrarna något. T.ex. frågade jag om man kunde dricka vattnet ur kranen. (ganska avancerat eller?) Då svarar han snabbt. No you can´t. Hela tiden försöker han, såhär låter det var tionde minut. MAAARIA MAARIA! (mama, como se dice nadar en ingles?) MAAAARIA! You like to swim or play footboll más? Sorry! Most?

Inte en chans I världen att jag var så intelligent vid den åldern.

Just i skrivande stund kom lilla Luis och sa Maria, please look Pokemon con us. Och det gjorde jag, och jag somnade.  

Vi ta ett dopp i poolen.

M


Yo y Marcall

Luis y Marcall


Imorgon

åker du. Lillstrumpan. Jag är så galet avundsjuk. Av egen erfarenhet vet jag ju att du kommer ha en grym tid i bästa Barcelona. Lite varmt, men underbart. Staden, stranden, människorna, maten, nätterna, allt som finns att göra, allt som finns att se! Det är ju  Barcelona baby!  San Juan, gatufesten i Gracia, Sitges, utomhusbio på Montjuic. Jag blir lycklig bara av att tänka på det.

Lycka till nu Lillsis. Du kommer ha en fantastisk tid och en fantastisk resa. 
Sverige kommer att sakna dig, men det ska inte du bekymmra dig över.

Älskar dig.

Puss E.



1 week to go

Tänka sig, att om en vecka från nu, 7 dagar, lite mer exakt om 168 timmar ligger jag i en annan soffa. I en annan stad. I ett annat land. En soffa som jag kommer kalla för soffan under kommande 2 månader. Jag kommer vara hos familjen och jag kommer ha träffat alla. Jag kommer ha ställt in mina saker i vad som kommer vara mitt rum.

Innan jag blir hämtad för att åka till Arlanda om ca 160 timmar Så ska jag ha haft en gaaah-len student vecka. Spring ut och sjunga om studentens lyckliga dagar. Framför allt så ska jag ha tagit studenten och sagt hejdå till alla nära och kära. Jag gissar på att ca 50 av de 160 timmarna kommer spenderas i sängen. Vilket lämnar mig med 110 timmar för tid med alla nära och kära. I kväll ligger jag ensam i soffan. Och när jag vaknar i morgon, kanske runt 10, så är det helt plötsligt bara 146 timmar kvar tills jag åker. Och mindre än 100 vakna timmar. Det gör mig stressad, jag vill bara ha alla älskade runt om mig just nu, för jag kommer, med all säkerhet, att sakna dem!

Nu börjar nedräkningen, timme för timme.


RSS 2.0