Klassfest

Igår var det klassfest hemma hos min lärare. Det var en lyckad fest som bland annat innehöll kladdkaka, magdans, kordinerad dans till stay alive, pastasallader, skålande för ditten och datten, spice girls, dubbning av pulp fiction, allsång till sommaren är kort, gitarr och pianospel, en lärare i Komönstradkavaj, skratt, fulbilder, minglande men kanske framför allt oräkeneliga glas med rödvin, cava och sangria.

Efter klassfesten drog jag, Hanna, Evelyn, Max och hans tjejkompisar till Razzmataz. Vad kan man säga? Det är grymt stort man behöver typ karta för att ta sig runt och 33 cl vatten kostar 3,5 euro. Hanna är en liten torrboll och tröttnar alltid efter ett litet tag på dansgolvet så hon tröttna och tog en taxi hem medan vi andra dansade vidare in i dimman. Upptäckt en sak om mig själv, jag har börjat gilla att dansa till "riktig" DJ-musik, ni vet sån som varken har en riktig melodi eller text? Förut så har jag alltid föredragit lite mer sansad musik men numera känns det lite tanigt och torrt.

Nu ska jag ta en resorb och sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda.
//E

fylleinlägg

Ville fylleblogga i natt, men Hanna åkte hem före mig så jag sov på Evelyns soffa istället, så då hade jag ingen bloggtillgång. Hade jag fyllebloggat i natt så hade jag länkat till en film som Hanna har lagt ut på youtube där vi visar upp vår fantastiska sångbegåvning, men det tänker jag inte göra nu.

//E

Passion eller beroende?

Cirka 17.45 lämnade jag hemmet för att bege mig ut på stan och köpa lite små nödvändigheter på H&M. Det sista jag sa innan jag gick var snälla Erika följ med annars kommer jag köpa skor. Men hon tackade vänligt men bestämt nej och uppmanade mig att inte köpa några skor... Cirka 19.30 Kommer jag hem med en fin papperspåse och för er som vet har H&M inga papperspåsar och de har definitvt inga påsar som de står Topshop på... Låt mig förklara. Synen av folket som trängdes inne på H&M gav mig magsår men in gick jag och en besvikelse jag upptäckte var att förutom allt folk som betedde sig som galningar så fanns också min alldeles lagom nyköpta jacka på 50%rea. Hade sparat pengar om jag bara väntat 2 dagar. Så när H&M sugit musten ur mig totalt och jag inte riktigt visste vart jag skulle gå, för något annat H&M skulle jag då inte orka ta mig till bestämde jag mig för att passera topshop för kanske att de också fått in lite rea. Väl inne på topshop hamnade jag givetvis framför skoavdelningen och det är svårt att vara på en sån och inte prova skor, trots att man provat de triljontals gånger efter några sekunders beslutande bestämde jag mig för att ändå köpa ett par och om de inte är lika perfekta som jag tror så kan jag ju alltid lämna tillbaka de, inte sant? På tåget hem kom det ifatt mig att jag köpt den sak som jag absolut inte åkte in för att köpa. Det bara blev liksom.

Så nu vart går skillnaden mellan en passion och ett beroende? För när jag har tänkt efter så har jag redan en gaanska välfylld samling utav skor som gör en några centimeter längre.

Hade faktiskt velat ha de nya skorna ikväll men ska kanske fundera över natten. Vi ska nu på klassfest och jag ska få se Erika stå på en scen och dansa. Muy coool.


/H.

H&M

Är det bara jag eller har H&M vääärldens sämsta sida? Har försökt i evigheter nu att komma in där för att se om de har en klänning jag jätte gärna vill ha och har velat ha länge nu men som försvunnit från affärerna här. Och kan också säga att det inte är första gången H&M inte vill som jag vill. Känns som om deras sida alltid vill vara rebellisk och inte funka. Vem kan hålla med mig?


Notis

Föregående inlägg skulle postats vid 11 och inte såhär sent. Så jag har faktiskt inte sovit bort hela dagen.


Och att det går att göra om.

Godmorgon!

Har sovit ganska så oroligt inatt och för en av de första gångerna med lampan släckt. Detta händer i princip aldrig då jag är mörkrädd och inte tycker om att sova själv men jodå inatt släcktes lampan. Visserligen kom det in ljus i rummet från gränden jag har utanför fönstret. Men vaknade till med ryck flera gånger och trodde jag försovit mig. Vad har jag att försova mig till? Erika befinner sig på röda korset från 9.30-18.00 och ikväll ska hon på klassfest så jag ska väl ta och lyssna på I'm soo lonely låten.. Eller så ska jag åka ner till affärerna och sysselsätta mig med de jag gör bäst. Strosar på gator och i affärer och hittar något fint att köpa mig. Fundrar på om jag ska ta mig ut till glories idag. Hann inte riktigt kolla igenom det sist jag var där men vi får se, vi får se.

Usch nu har man beslut att fatta och datum att sätta och vad man kan göra små problem till mycket större än vad de egentligen är. Men nej inte är det lätt inte. 


If I go it will be trouble and if I stay it will be double.. Vad lockar mest?

drömma kan man ju alltid

Idag var första riktiga dagen på min praktik på creu roja/cruz roja eller röda korset om ni så vill. Dagen flöt på bra med lite presentation av diverse administrativa uppgifter som jag kommer att pilla med nån dag i veckan. Men så här efteråt är det inte det som jag kommer ihåg bäst, det är en av mina handledare som etsat sig fast hårdast på minnet. Han är söt som socker och ni vet sådär busig som får varenda tjej att smälta som smör i solsken?
MEN, mitt i mina fantasier om vilket fint par vi skulle utgöra så ringer hans flickvän/amor/cariño och tar mig tillbaka till verkligheten. Så klart att han har flickvän.

//E

ja, jag byggde "klagomuren"

Stryk mitt föregående inlägg om "ut med det gamla och in med det nya". Verkar nämligen som att jag är fast med det gamla på obestämd tid. Var hos frisören idag, visade glatt upp mina fina och välutvalda bilder på den perfekta hårfärgen. Men att få den hårfärgen skulle tydligen ta en evighet för mitt hår skulle högst troligt rasera om jag gjorde allt på en och samma gång så då nöjde jag mig med att dela upp det på flera tillfällen.. Frisören var väldigt babblig och väldigt beskrivande och väldigt obegriplig. Ingen av oss pratade den andres språk så när Erika lämnat mig återstod alltså bara jag och frisören. Efter vad som kändes som en evighet hade han lagt i en massa massa slingor, låtit mig sitta med en inpackning under värmelampor, många tantliknande lockar och en kort, hård och djup beskrivning från en av de engelsktalande frissorna  fick jag lydigt betala för absolut ingenting. Det visar sig att mitt hår är för skadat för att kunna ta upp färg. Det syns liiite uppe i utväxten men ingenting i topparna. Jag betalade 54euro för absolut luft... Varför vill någon straffa mig på detta vis genom att ge mig det mest fruktansvärda hår en människa någonsin skulle kunna förtjäna? Har jag gjort något så illa att det är vad jag får? Nej inte är världen rättvis.


Outletten var också till en relativ besvikelse. Vi kom, vi åt, vi åkte. Pretty much.

Middag blev det på ett indonesiskt ställe och ännu en besviken tanke kom då. Varför, varför, varför envisas de med att servera räkor och liknande med huvud och tillbehör? Por Que? De har ju ändå redan brytit loss huvudet från övriga kroppen så varför då lägga dit de igen?! Det går inte ihop för mig. För godare ser det ju inte ut.. Hungerdödande kan jag däremot gå med på.


Hur som helst. Mitt sår på läppen som ännu inte gått bort helt började precis blöda så jag får väl sysselsätta mig med lite sårinspektioner osv.


/H.

La rouge ville

Hej Blogg, kommer du ihåg mig?


Nu är det nog nästan på tiden att jag tar tag i det här och ger bloggen lite liv och lite tecken på att jag fortfarande lever åt folket. Jag lever och jag känner att jag lever - Är fortfarande inte helt pigg så åjo minsann visst känner man att man lever när man åker bil på vägar i stil med alperna och medelhavskusterna. Jotack.

Som Erika redan sagt har vi nu kommit hem efter de två dagarna på kusten (jag som trodde att vi redan bodde på kusten) och som sagt vädret. Fiiifaaan. Iskallt. Vart är dunjackan nu? Kollar man på bilderna så skulle man nog chansa på en vanlig dag vid havet men huuu... vad skenet kan bedra ibland. Men faktiskt så gick vi barfota i sanden... Vad gör man inte för en bra bild?! haha.

Och ja Erika och Maria ville vara kulturella och se Salvador Dali museumet och visst hade jag kunnat gå där inne och klaga på att hans för mig ganska genomskinliga grejer. Bara en massa fantasifull dravel. Förlåt.. Men inte en chans att jag står i en kilometerlångkö bara för att få gå runt och klaga lite. Nää så jag fick med mig pappa ut på en bilresa som slutade i Frankrike istället... Vad vi gjorde där? Ja.. Åkte bil och beundrade landskapen och hann även med att spela in några filmer då jag blåser bort i vinden. Tänka sig vad man hinner på 10minuter.

Sneglade mot klockan och upptäckte att den faktiskt är 00.37. Klockan 11 imorgon ska vi åka mot en outlet här i Barcelona. Hoppas man kan hitta något fynd.

Imorgonkväll(ihopp om tider) så blir tänker jag färga mitt hår i någon ny färg. Nu är jag trött på min tillfälliga och ensam om det var jag ju inte heller. Hah. Men. Vi får väl se vi får väl se. Och kan även meddela att jag idag klippte mig själv. Så nu snälla... Lämna mitt hår ifred.


Godnatt.

Köldskador.

Nu är vi hemkomna efter två nätter på hotell, det var stormvindar och runt sex plusgrader kalltkalltkalltkallt med andra ord. Hade det varit lite varmare hade man kunna njuta lite mer av det faktum att det var en helt okej badort som vi bodde på (eller ja, det fanns i vilket fall bra badorter i närheten.)
Igår var jag och Maria och fortsatte att bygga på min nya kulturella identitet, vi var nämligen på Museo de Salvador Dalí. (MUUUUUY BIEN)
Hanna och pappa fnös åt vårt intresse och nöjde sig med att gå in i museieshoppen, sen åkte dom till Frankrike och gjorde gud vet vad.

Idag var vi uppe på toppen av Tibidabo, där bjöds det på en flott utsikt över hela staden och pappa fick anändning för sin nya fancypantsfotograf-kamera.

Ikväll vill jag ta med Maria ut men Hanna är en partypooper och vill inte alls gå ut och dansa sig svettig, så vi struntar nog kanske i det.

//E

wanted dead or alive

Tillbaka i stan upptäcker vi att "någon" har snott mat av oss.

Storfrämmat

Idag kommer Maria och Papi chulo aka sugar daddy aka Pappa hit till Barcelona. Dom stackrarna tror nog att det är betydligt mycket varmare än vad det är plus att dom tror att man behöver bil inne i stan (tihi).
I vilket fall som helst ska det bli kul att se dom små liven igen.

Idag och imorgon ska vi bo ute vid någon liten kuststad, jag hoppas dom har med en kortlek eller något, för så mycket kommer det nog inte finnas att göra. Vet inte om vi kommer ha någon internettillgång men på måndag är vi tillbaka med bloggandet. Då ska såklart Maria få blogga lite hon med.

//E

Det här ska vi fira.

We've done it!

Bloggen har tagits till en  helt ny nivå då vi nu fått våran första negativa kommentar. Men det betyder ju bara gott här i bloggvärlden. Visst gör det väl?


Skål för oss !

New York


ed

ht

estar

centralpark

eh

deh

fortsättning följer

Långfredag

Idag får man varken blogga eller läsa bloggar, idag ska man göra osyndiga saker och tänka på hur Jesus led och pinades på korset för att sedan dö för våra synders skull.

stay real å ha tråkigt

Ah men

Glad påsk på er.

torsdag

Käre blogg,
jag har för tillfället ingen ork eller inspiration till att skriva i dig. Mina ögon bränner, mitt huvud bultar, halsen värker och min stora syster kan inte sluta tjata om att jag måste skriva mer.

BTDT

Tänk vad kulturell man blir med åldern, sen i januari har jag varit på 7 stycken mer eller mindre givande museum, det är livsrekord skulle jag tro.

Är det några av dem här jag kan pricka av i boken och skriva ett BTDT på?*

Le Louvre- Paris
Van Gogh- Amsterdam
Picasso Museet- Barcelona
MNAC (museo nacional d'art de catalunya)- Barcelona
Chokladmuseet- Barcelona
Cosmo Caixa- Barcelona
Erotikmuseet- Amsterdam


*intern familjen Kotti tävling.










Trevlig tjej den där Hanna.

Hanna har slumrat till, vilket inte är så bra eftersom hon kommer att få en skittaskig dygnsrytm igen.
Jag försökte väcka henne nyss men hon är väl inte direkt på sitt allra mest rosenskimmrande humör dirket.
Jag umgås med katten istället. Har vi sagt att vi har en katt? Den är namnlös, svart och lite mongo.

//E

openofficeexpert?

jag får inte igång stavningsfunktionen på mitt openoffice, tycker jag följt alla instruktioner som sig bör men ändå går det inte...
Någon smarttyp som har något tips så jag slipper massa onödiga stavfel i mina arbeten?
PpPpretty please?!

//E

igång igen

undrar om systrarna spoiled börjar slås snart?

Sjuk liten jag.

Godmorgon världen!

Efter en vecka på Manhattan befinner jag mig nu återigen uppe i bergen i Barcelona. Erika som var så snäll och kom och mötte mig vid Placa Cataluna blev lite förvånad över hur lätta mina väskor var.. Men så kan det gå.
 
Jag har lyckats dra på mig min klassiska rethosta som också kommer med lite huvudvärk, halsont och mycket troligt feber och ja jag får ju inte glömma munsåret jag lyckades få under den isolerade dagen i lägenheten. Känns lite smådrygt, faktiskt.

Om jag kanske skulle sluta klaga och berätta hur jag upplevde Manhattan, New York..

Okej det blir för mycket jobb för en Hanna som setat på ett flyg i flera timmar så kanske kanske att jag gör ett försök på det efter en kaffe och en cola på l'amor. Men kan åtminstone säga att det var en riktigt rolig och välbehövd liten resa :) Effe och Derya var tålmodiga som stod ut med att jag till största del bara ville springa i affärer. Eloge till er.


Nej nu ska jag försöka väcka liv i mig själv så skriver jag lite mera sen.
 

Puss på er.


kanske dags för lite anger mangement?

Nåt står inte helt rätt till i det här hushållet.
Vaknade 05.20 av att Diana och hennes lillasyster Gala (bor här på obestämd tid) skriker på varandra. Vem, VEM? börjar bråka så här tidigt när man bor i ett lyhört lägenhetshus och en person ligger och sover i rummet brevid?
Men, men kan ju inte påstå att Lady Di är som alla andra, här snackar vi humörsvängingar av aldrig skådat slag, ibland hälsar hon inte, ibland är hon på strålande humör. Hon gråter, skriker, kastar grejer, från att nästa sekund gå över till att skratta i en och samma konversation. Oftast är de på en blandning av katalanska och spanska så hinner inte heller riktigt med att uppfatta vad det hela handlar om... Gala är lite mera sansad och lite lättare att ha med att göra. Men fortfarande, ge fan i att börja bråka klockan 5 på morgonen.
För Hannas del var det väl i och för sig rätt bra att jag blev väkt så dags så att jag kunde komma och möta det lilla livet på Plaza catalunya och hjälpa till med hennes väskor (jag är en så fin person).

//E

att hänga lite med sig själv.

Är nybadad och ren, har 500 gram söta jordgubbar och två osedda avsnitt av Californication framför mig. Ibland är livet inte en sådan bitch trots allt.

//E

luften gick ur

Igår var en bra dag vaknade relativt tidigt, kläde på mig, fixade och donade med en massa saker, gick runt på stan och kände mig allmänt energetisk, (om det nu är ett ord), träffade Fia och Christine, letade jeans, glassade, följde med Fian hem för lite pasta och svartamaja och sen åkte jag hem.
Idag vaknade jag vid 11, tvingade ner mig till consum, fixade lite pastasallad och sen har jag sovit siesta och när jag vaknade kände jag mig alldeles febrig. Vad hände med energin? var tog den vägen?

Hanna kommer hem imorgon, skönt att få hem frugan så hon kan hålla ställningarna i köket och på bloggen...

//E

Intet nytt under solen

Hanna är fortfarande sämst på att uppdatera.
Diana kissar fortfarande med öppen dörr och utan att spola.
Skolan har slutat men jag måste fortfarande plugga.

//E

Hanna kom hem, bloggen längtar efter dig!

sånna saker händer ju faktiskt inte i BCN ;)

drama, drama, drama

www.akols.blogg.se

För dig som egentligen är en delfin...

Följande mail trillade in i min inkorg igår:

Hej du!

Vi vill bara tipsa om vår webbplats www.svedimf.3w.se.
Vi är förbundet för den, som känner sig som en delfin i en människokropp.
Känner du någon som känner så, så meddela gärna att vi finns.
Ha det så bra!

Vänlig hälsning,

Svenska delfin-i-människokropp-förbundet
www.svedimf.3w.se


Så kära vänner är det någon av er som känner er som en delfin
i en människokropp nu vet ni var ni ska vända er.
(Johanna det kanske är något för dig?^^)
Går man in på sidan kan man läsa att förbundet slås för människors rättighet att byta ART..
Jag dör, är dom seriösa?

//E





tacksägelse

tack bb.s pappa för musiktipset! ska kila in i piratviken och se om det finns någon skiva att köpa där.
Föresten så är jag ledig en dag mer än vad jag trodde att jag skulle vara.
//E

BCN que pasa?

Fredagkväll och jag sitter hemma utan planer för helgen...
vad ska det bli av mig egentligen? Jag borde skämas.

//E

disfrutando

Hanna snackar i nattmössan, Barcelona for life liksom.

Idag har jag varit på besök på rödakorset, tror jag kör på baywatch grejen, det verkar väldigt kul och varierande.
 
Ikväll ska vi ha "Avslutningsmiddag" på en mexikansk restaurang (hello tequilla) och sen ska jag Evelyn och Odessa på konsert med Gentleman (reagge). Det lilla kalaset kostar väl en och annan euro, men
det ska vara dyrt att leva annars kan det kvitta- typ

wellwell annars har jag inte så mycket att berätta, ganska mycket skrivuppgifter och sånt i skolan just nu, nån som har en bra idé till en fabel att dela med sig av?




image60


Hanna jag vet att du saknar oss!

The Great Escape

Hallå världen!

Jag, Hanna, befinner mig nu på Manhattan. Jag flydde landet och träffade en kär och en när. Allt har hittils varit jätte bra och jag kan inte göra annat än att önska att Barcelona åtminstone kunde vara liiite mer som New York och liite mindre Spanien.

Sitter här och skriver efter 2vin glas och människor som känner mig vet hur jag blir efter det.


Vi har hittils inte gjort så mycket mer än att shoppat och jag är inte bitter för det. Med förhoppningar om att vädret kommer bli bra så kommer jag nog hinna se en hel del mer.

Nu blir det bagels och sen hörs vi när jag befinner mig i ett annat tillstånd.


Hasta Luego Amigos!

p.s vill ni läsa mer så kan jag rekomendera www.akols.blogg.se d.s

delilah

jag klara mig alldeles finnemang utan mina andra hälft, toppen verkligen, inte alls avundsjuk, nejnejnej aldrig någonsin, varför skulle man vara det?

Barcelona Baby goes NY

Hey there Hanna
whats it like in new york city
im a thousand miles away
but girl tonight you look so pretty
yes you do
time square cant shine as bright as you
i swear its true

Hey there Hanna
dont you worry about the distance
im right there if you get lonely
give this song another listen
close your eyes
listen to my voice its my disguise
im by your side

Mitt nya liv

började idag.
klockan är lite över elva och jag har hunnit gå en timmes promenad,  läsa två morgontidningar,  städa mitt rum, tvätta kläder, sopa hannas golv, äta frukost och plugga på ett café, upptäcka en ny mataffär, städa kyl och skafferi, provat lite av Hannas kvarlämnade kläder, pilla på datorn två gånger. Det kanske inte är så dumt att gå upp klockan sex trots allt?


image59




Se själva.

image54


image55

image56

image57

image58



Live in BCN

http://youtube.com/watch?v=8-4wXeQp294

http://youtube.com/watch?v=d3vIv1EwO5A&feature=related

http://youtube.com/watch?v=UsazuAL1J70

http://youtube.com/watch?v=FINiH1XyleM


Hade jag inte varit lite retarderad så hade jag givetvis postat dessa länkar dirket som filmer, men nu vet jag inte hur man gör så ni får göra er besväret att klicka på länkarna...

Någon som vill med på konsert?

sí falo españhol

Venga vamos,

Idag börjar den sista veckan av intensivkursen, sen är jag ledig en vecka sen börjar jag praktisera och mina glassiga dagar tar slut.

Vad det gäller spanskan så är den väldigt starkt influerad av portugiskiskan, uttalet är påverkat och så snor jag ord när jag inte kan på spanska. Men spanska blir bättre och bättre på bekostnad av att jag tappar min älskade portugisiska, eller tappar göra jag väl inte, men jag blandar in spanska småord som att jag entonces istället för então, jag säger bien/bueno istället bem/bom... ajaj jag får väl leva med att dom påverkar varandra, jag önskar att jag skulle kunna skilja dem helt åt, men det är omöjligt..
Det finns föresten ett språk här i Spanien som man  pratar  precis ovanför portugal, det är en  blandning av spanska och portugisiska,  det känns som att det är MITT språk.

Det mesta vi har gjort på intensivkursen har varit grammatik, det är ju bra, men samtidigt så tror jag inte  så mycket på grammatik. Ett språk lär man sig i praktiken, inte i teorin men det kan ju vara bra att grunda lite som vi har gjort nu...

Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag till skolan, man kanske orde ta sig ett glasvin innan? det är ju trots allt då som min spanska är som allra bäst...

//E

Sömnlös igen.

Nu har jag försökt sova i ett tyst och mörkt rum i över 2 jävla timmar men något är i vägen för att jag ska kunna somna. Kanske om jag smyger in och lägger mig hos Erika men jag vet inte hur populärt det är såhär sent och då jag har väldiga problem att en ta mig upp i hennes höga säng... Jag har inte tid att inte sova inatt. Måste vara pigg och utvilad imorgon då jag har massa grejer att fixa. dum och dryg är vad den här sömnlösa natten är.

Vad ska man göra egentligen när man inte kan sova och när man inte får någon ro till att sova? Räkna får har jag försökt och som josefin skulle säga "räkna dina andetag tills du somnar" men ingenting funkar och sen vet jag inte hur man räknar andetagen..

Jag är ju trött och så men inte vill John Blund dyka upp för det... Vart håller han hus måntro!?


Jaja, det visar sig väl om jag får någon sömn inatt eller inte.


Nu ska ni få se vad jag har lärt mig denna helg.

- Escogen los modelos más espectaculares para estar siempre impecables
- Para mi que va a llover
- Va por ustedes!
- Erika y Hanna se suben al barco del amor y consolidan su relacíon (vilket kan verka lite märkligt för er som förstår spanskan)
- Vamos a tomar un helado que los anuncio yo.
- calma total
- El buscador

Och en massa andra viktiga meningar som jag säkerligen kommer få en massa nytt utav. Eller?

image53

Snart bär det av för mig igen så kanske dags att jag slutar sitta här och tro att jag gör en massa nyttiga saker när jag har en hel resväska att packa.

Så.
 
Deu los amigos!

Hanna blir företagare.

Från en Barcelonettas synvinkel till en annans AB

Är ni sugna på att åka hit till Barcelona men känner att ni skulle behöva någon som vet lite mer och kan visa er staden så har ni kommit rätt. Jag vet allt om allt och ingenting. Från La Sagrada Familia, Parc Güell, Ikea till de rätta shoppingdistrikten och de mysiga fikens kvarter. För lönefrågor, arbetstimmar och övriga frågor var god kontakta mig.

Mvh

En medveten Barcelonetta

Söndag, söndag, söndag.

Regn, regn, regn så långt ögat kan nå. Verkar som om regnet bara öser ner mest över hela världen just nu.

Denna Söndag har tillbringats som de flesta söndagar har tillbringats..

Man vaknar (idag vaknade jag av ett evigt bankande på ytterdörren - Erika ville visst in. Jag undrar hur länge hon stått där då jag kan vara ganska omöjlig att väcka). Man försöker få lite liv i sig själv. Sen går man vanligtvis ner på L'amor Café men som idag inte ville ha öppet så då tog vi baren brevid. Erika dricker sin café con leche och jag tar min cola light sin ice. Sen går man hem. Sitter framför datorn, väntar på klockan att ticka lite snabbare. Sen lagar man mat och sen hamnar man här igen. Det är sjukt spännande. Och är det inte fantastiskt att man kan ha rutiner efter bara 3veckor i Barcelona och 2 söndagar i Tibidabo..?

Alldeles snart ska jag utöka spänningen denna söndag genom att tvätta lite och mitt rum har jag redan städat så det kan jag tyvärr inte ha som pricken över i:t.


Det var väl det.

Hur rolig söndag har du haft?

lyckopillret vid MACBA

image52


Ny park, nytt lugn och en massa solsken

Jag sa ju att jag skulle gå till min rehab.oas men jag tog en annan väg och detta ledde till mycket gott och inrevälbefinnande. Jag känner mig som en sån där som dricker en massa konstiga saker, gör avgiftningar och pysslar med Yoga. Jag undrar om det är såhär de känner sig efter tvåveckors avgiftning? Jag sitter här helt själv i vardagsrummet men med ett leende på läpparna. Haha. Hej! Jag spelade också in en film för jag ville få med fåglarna och alla andra ljud men vet inte om jag lyckades så bra med den. Men bilder kommer. Definitivt.

Så jag kan starkt rekomendera alla som känner sig lite hängiga att komma hit så ska jag ta hand om er tills ni blir goda och glada. Med det menar jag att jag ska visa er min oas. 

Nu har jag iallafall setat på en bänk och tränat på spanskan. Hjälper även en vän med en spanskaläxa och du vännen - jag har börjat skriva ner vad som händer och vad man kan göra här nere.


Nu ska jag snart åka in mot ramblan för att träffa Erikitita. Vi ska på jeansjakt.

Adios.


Hello Sunshine!

Idag skiner solen och jag sitter här helt nyvaken. Ajabaja. Men om Erika, förhoppningsvis inte har tagit med sig nyckeln och kameran så tänkte jag gå och ta lite kort på min oas eller sätta mig i någon park och träna på spanskan. Si.

Hasta luego!

Du kritiserar helt fel grejer tjejen.

Nu tycker jag att Erika var lite hård mot BoomBox. Ingen av människorna ute igår var faktiskt blåa i ansiktet och hellre detta tills jag dör än en massa andra tråkiga, stela och vaaanliga nattklubbar där man ändå inte kan slappna av pga alla skumma och sliskiga människor. Who's with me?!




Igår

var det mest folk som skriver modebloggar fast kallar det inte för en modeblogg och skriver gärna långa inlägg om toalettbesök och dylikt, sånna människor som anstränger sig tills dom blir blåa i ansiktet för att vara annorlunda. Hanna hade kul, folket var snyggt, jag kände mig mest obekväm, jag vill gå ut för att dansa inte för att försöka se snygg och unik ut. pretto var ordet.


vi gjorde ett mycket kärt återseende, el chico loco var också på boombox, han gjorde ett litet bättre intryck denna gång dock...
http://barcelonababy.blogg.se/2008/february/jag-har-sett-havet-nu.html

//E

Tips från coachen;

Stressa  ALDRIG i dig jordgubbar samtidigt som du sveper cola. Jag menar allvar. Gör det inte. Du får inte bara ont i magen utan halsen också och för mig även huvudet.


Bra jobbat dumma flicka!


Vart har du tagit vägen lilla vän?

Nu har jag letat efter en evighet efter en blå liten kortläsare. Vart tar sånna vägen? Jag tycker personligen inte att den borde vara så svår att hitta men uppenbarligen är den det och förmodligen ligger den någonstans där jag har letat men jag har en tendens att bli blind för sakerna jag aldrig hittar. Förstår någon vad jag säger? Hur som haver så får ni vänta ett litet tag till på gårdagens foton då kortläsaren som sagt inte vill komma fram och leka...


Jag mår bra idag och jag undrar om Erika gör det? Kvinnan fick nog sova lite dryga tre timmar.. Så hon kanske faktiskt inte är lika pigg som mig som sov mellan sju och åtta timmar.

Idag känner jag inte att göra alltför mycket då det inte är någon sol framme, men vi får väl se vad som står på schemat...

Jajustfaaan. Jag måste ju in till ett locotec. (heter det ens så?)

Oj, nu fick jag lite stress i mig.



adios.

Blå kläder skulle inte göra någon skillnad.

Aldrig har jag stött på en sån härlig skara av nonchalanta, coola, snygga och udda människor i ett och samma rum. Aldrig har jag heller aldrig stått och dansat utan någon av mitt "gäng" förens nu.

Boombox. Kan starkt rekomendera dessa fester, kan dömma utifrån denna att de flesta är likdana. Cobra Snake goes reality!

Dyk upp i vad du vill, så länge du inte är "gina tricot" så kommer du trivas. Inga äckliga, flåsande eller dryga killar, inga små tjejer som springer runt. Bara massa snygga och udda individer. Nej jag kan inte beskriva denna jätte speciella fest med så många ord just nu. Klockan är 5 och jag har dansat hela halva natten. JAG har dansat.


Och till er som vet lite mer. Jag vart med på bild. Nu får vi bara hoppas att icanteachyou uppskattar bilderna nog och om inte så kommer jag och erika iallafall att lägga upp våra egna bilder.


deu


Rehab.

Äntligen!

Jag var ute och promenerade i området där vi bor och då vi bor precis vid början av ett berg så bestämde jag mig för att gå uppåt för se hur allt låg till lite högre upp... Och det var ett bra val jag gjorde. För åh. Jag bor verkligen utomlands nu. Det var stora vackra hus och fåglar som lät överallt och solen värmde och jag såg till och med min första ödla. Klappersten och kullar fulla av apelsin och citron -träd. Det var fint, det var varmt och det var allmänt "häärligt". Jag tror jag äntligen har hittat min rehabliteringsoas. Jag ska gå upp dit igen och ta kort bara för att ni ska få se det och om ni ändå fick känna dofterna. Syrerner, sol och blommor. Ja mina vänner - våren/sommaren står väldigt nära inpå nu.

Om vädret fortsätter såhär så får jag snart lägga upp dig på hyllan kära kavaj..eller om det blir kalasbyxorna som ryker först..



Nu kanske utgången ikväll blir inställd iallafall.. Bussarna strejkar och vi kommer inte kunna vänta tills det att metron öppnar 5 på morgonen igen. Det orkar nog varken jag eller Erika. Jag är klen och Erika har skola imorgon.

Men jag hoppas att strejken bara gäller de vanliga bussturerna och inte nattbussarna.. Men varför skulle det vara så?

Hur som helst.

Tack för mig.

Religöst.

Vi har haft problem med myror inne på toaletten här hemma och så när jag idag trodde att de var dödade efter gårdagens försök i att gasa ihjäl myrorna - med insektsspray. Så upptäckte jag att inte alla var döda så jag fick lov att ta till stridsyxan och mosa de små äckliga sakerna. Så när jag står och hånler över att jag vann fighten mot myrorna och när jag precis ska spola ner de i toaletten så börjar det droppa blod ur näsan min. Är detta ett tecken på dålig karma? Ska jag få sona bara för att jag dödade myrorna eller är det någon från det vegetariska sidan som straffar mig då jag dödar djur? Det var visserligen bara 2-3 droppar av blod så antingen gav det mig en varning eller så kommer det väl en flod av blod snart.. Är jag bara uttråkad eller kan det vara ett faktum?

/H.


BoomBox, Apollo.

Idag blir det fest och lite museum. En bra kombination.

och snälla festen, gör mig inte besviken när jag kommer betala massa pengar för att komma in och nu när jag har höga förväntningar.

image45

Hermansito mio


Det är ju helt omöjligt att inte sakna Joel när man ser dom här bilderna på mammas ansiktsbok, lillalillebror.

image43

image44


Buenas noches
 by the way hanna sover sedan länge...

//E

papi chulo

du får nog leta hotell själv faktiskt, men skynda dig nu det börjar bli ont om tid...
Vi bor närma Gracia/san gervasio/zona alta men det spelar kanske inte så stor roll?

//E

läsarvård

Anonym om Erika goes baywatch??

du har bott i brasilien va, erika? later jattespannande! vart bodde du, har var livet dar osv? vore kul om du kunde beratta i ett inlagg. kram!

2008-mar-05 15:31

Hejhej!
Ja det stämmer bra att jag har bott ett år i Brasilien, det var alldeles alldeles underbart och det finns hur mycket som helst att berätta, om du vill kan du kicka in på min gammla resedagbok på www.resedagboken.se sök efter erikalk så kan du läsa vad jag tyckte, kände och tänkte när jag var där + att det finns en massa bilder...

//Erika

Hyllning.

Och ett hurra för den koffeinfriacolalighten! Med dig, ska jag gifta mig.

Mañana, mañana.

Skärpning och slag på näsan på mig. För som Erika sa? Gjorde jag något utav det jag skulle ha gjort? Nehehe då.
Istället köpte jag en spansk intouch, satte mig på kära alsur café och försökte gissa mig fram till det senaste skvallret. Jag är duktig, ja. Heja Hanna!

Nej nu får jag sluta leva som en spanjorska utan några timmar och några som helst måsten. Kanske dags att jag försöker få ner fötterna på jorden.. En gång för alla.

Ska alldeles snart städa mitt rum, duscha och ja. Sen var den kvällen klar.


Och du Linda! Det ser ljust ut för våran stalkning. Mitt horoskop ser alldeles perfekt ut för nya kontakter och relationer för morgondagen. Så icanteachyouhowtodoit. Nu räknar jag med er!


//H

Un caffe filtre, grande, por favor.

Och gissa vem som är uppe med tuppen!

Har faktiskt lite saker vi ska fixa idag - ett hotell till våra kära och första besökare bland annat, lite papper att skriva ut och en väska att köpa samt ett rum att städa. Sen om jag bara skulle kunna hitta en telefonkiosk som man förstår sig på vore ju det toppen. Och ja just ja. För alla som vill ha telefonkontakt med oss så har vi ett hemnr, dock kan inte vi ringa ifrån det men vi kan absolut ta emot samtal. Så fråga snällt och ni får det.

Nu ska jag nog faktiskt ta mig ut på en morgonpromenad och sen besöka mitt kära starbucks, för jag vet inte annars huur länge jag kommer hålla mig vaken. Så mmm. En kaffe i solen.. Solen strålar här utanför så nu får vi bara hoppas att det är lika varmt som det ser ut! :)


deu.

//H

There's nothing to cry about.

Skratta ni men själv lider jag.

Jag trodde att man som 18-åring kunde klara av 2 glas och några smuttar till av Cava. Men nejnej, nu sitter jag här lite lagom småpåverkad inne på mitt rum medans Erika och Evelyn sitter i köket och är allmänt vuxna med sina koppar te.

Själv vet jag inte riktigt vad som händer då hela mitt huvud snurrar.. Borde man inte kunna dricka lite cava till sin middag utan att få skit för det? Uppenbarligen inte.


Så nu får jag se vad man kan hitta för god fyllemat. Tyvärr tror jag inte vi har något hemma så ja, jag får väl vakna bakis och missa hela min viktiga dag imorgon.


//A.A a.ka. Hanna

Vale.

"Well I feel like they're talking in a language I don't speak
And they're talking it to me"

Älskade Erika ska från och med nu tydligen bara prata spanska med mig. Jasså minsann. Visserligen förstod jag kanske sammanhanget av vad hon pratade om och jag förstår väl vad det är hon försöker säga till mig. Men hur man svarar? Ingen aning. Men visst hellre en hård intensiv kurs av systern min och människorna här än att betala flera tusen för en 4veckors kurs. Ja hellre att jag lär mig det genom en liten variant av tortyr. 

 
Nu är det inte allt för många veckor kvar tills det att Majsanbajsan och Pappa kommer hit. Då blir det skooj. Stackars Maja kommer inte få det lätt här. Blondin och allt. Men du är så välkommen så till denna speciella stad.

Har faktiskt inte alls mycket att komma med just nu.

Så får väl avsluta med en replik som alltid funkar



"Men hörs vi inte då?!"

Forca, Forca, Forca Barca

La rambla och plaza catalunya går motvilligt i ett berusat grönt och vit idag, Celtic är på champions leaugebesök och stan kryllar av "heta" skottar. Varenda fördom om brittiska fotbollsfans uppfylls (fotbollströjor, blekfeta, rödlätta, snaggade, fulla och gapiga).

Forca Barca är allt jag har att säga, skulle gärna ha varit på camp nou ikväll, men biljettpriserna är inte direkt  CSN-anpassade tyvärr...

//E
 

Wouch lugna ner er nu,

ni kommenterar ju så frenetiskt hela tiden så att vi inte hinner svara på allt!

Tacka vet jag mig.

Så nu sitter jag här väldigt väldigt mätt efter en fantastisk middag. Jo tacka vet jag mina matkunskaper.
Erika verkade också nöjd och belåten fram tills det att hon klämmer ur sig kommentaren "Det smakar som den man får i skolan... fast godare då" Där sjönk min fantastiska skapelse flera meter. Kanske som Erika föreslog ska jag börja bjuda på lite recept. Jag förstår om ni är sugna.

Dagens middag blev vegetarisk cannelonipaj. Och så var det med det.

Jag lyckades faktiskt somna ganska tidigt igår så nu kanske ni kommer slippa mina intressanta inlägg om sömnbrist och uppersittarkvällar.

Och har inga särskilda och händelserika detaljer att berätta heller.

//H

Erika goes baywatch??

Efter påsk börjar praktiken, det som jag är här för att göra. Det känns kul, spännande och nervöst.
Idag blev det fastställt att jag ska praktisera på Röda korset. Jag är nöjd med den platsen, dels känns det som en fortsättning på det som jag gjort tidigare på gymnasiet där vi samarbetade mycket med röda korset, och dels eftersom det nog är i hjälporganisationssektorn jag vill jobb den dagen jag tar tag i mitt liv och då känns det bra att ha lite koll på gräsrotsnivå, även om  det inte är samma sak i BCN som det är i Asien, Afrika eller Sydamerika.
Har vetat rätt länge att det förmodligen skulle bli röda korset för mig, men idag fick jag det bekräftat... Tidigare har jag trott att jag ska hålla på med så kallat socialt bistånd och följa gamlingar till sjukhuset, hjälpa barn, och göra andra röda korsiga saker. Efter att dom läst mitt CV så verkar det som att dom vill ge mig en grundlig förstahjälpen utbildning och sedan ska jag typ leka baywatch och patrullera Barcelonas stränder. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra och vad som ger framtidskunskaper...
Hjälp mig! Vad tycker ni?


//E

Tillbaks på ruta 1

Så ja, kanske att jag faktiskt somnade.. Vid halv 8 kanske. Lite smådrygt. Nu är jag tillbaka där jag startade igen.
Fan.

Hannas uppersittarkväll

Hon höll inte hela vägen för nu ligger hon och sussar så söt, så söt.
Ska strax försöka väka liv i henne igen, först ska jag bara äta min klart min sjukt goda mango som smakar Brasilien.

jasså du.

 Jaaa, jag kanske kommer må väldigt, väldigt dåligt imorgon! Men om jag lyckas hålla mig vaken vilket jag borde så ska jag först gå ut och gå en sväng och få luft i lungorna sen ska jag köpa hem frukost till stora syster!

Vad ska man hitta på nu då?


Only time will tell.

fighter.

Uppersittarkvällen pågår än och sömnen är fortfarande långt borta...

Idioti?

Välkomna att följa Hanna och Hannas uppersittar kväll..

Klockan är just nu 03.58 och jag är relativt pigg eller jag är nog otroligt pigg med tanke på vad klockan är. 
Jag ska vara vaken hela natten för att jag imorgon förhoppningsvis ska kunna somna i tid. Min egna variant av terapi. Är det smart eller ren idioti? 



 RazzMatazz blev inställt idag också. Fråga mig inte varför, för det vet inte ens jag.

Vi och Diana tog en tripp till Ikea istället... Varför? Det var ren idioti. Lååång färdtid och knappast så att grejerna man köpte vägde upp resan.


Jag jobbar på bilder, vi har ju varit ganska dåliga på det på sistone. Men det kommer, det kommer!

På återseende.

Alltid en början

Eftersom alla bilder finns på Erikas dator och hennes dator inte alltid vill som vi vill så får ni leva med att det blir samma bilder här som på facebook tills vidare.

snyggt
Från dröm till mardröm - jag trodde på kärlek vid första ögonkastet.
Men ack så fel jag hade - mannen ville bara ha pengar och ingen kärlek.

400074-37
Hide and Seek.

image36
Erika ställer alltid upp med sin extravaganta pose.

image35
En kotte.

put
Och hur mycket än denna donna försöker verka cool och en oberoende barcelonetta
så vänder även hon sig till guideböckernas värld - turisternas bibel.

Sociala missfall

Jag och Erika har inte bara klättrat i träd idag, vi har även turistat i Park Guell och jag hade turen att se en man, gubbe kanske stå och röra sig själv - på en stig i en park som har 4miljoner besökare per år. En sådan person vill jag kalla för ett socialt missfall. Jag tror Erika också kan hålla med mig - vider är också ett ord att använda för personer  med det där udda beteendet.

Parken var till en början.. Ja en park - med kottar, tallar, vita blommor och andra exotiska grejer. När jag äntligen fick se en kaktus och en basketplan mitt uppe på toppen började det äntligen kännas som en park värd att besöka. Eller?

Om vi hade gått in på framsidan på en gång hade vi kanske inte gått runt och funderat på varför den besöks av så pass många som den gör. Med udda arkitektur och folk i massor samt marknadsstånd och caféer gjorde vi några heeeta bilder. Så vårat mål nu är att klättra på murarna i stilettos - allt för att ni våra kära läsare ska få de älskade outfits bilderna. Så håll andan, för snart kommer de!

Bilder kommer så snart browsern blir gladare!

Hanna goes 9

Kära Dagbok

Idag har jag lekt och klättrat i träd, det var ganska roligt och Erika tog kort på mig.

image31

image32


I nästa val röstar jag på Fi

Det bär mig lite emot att skriva det här för jag vill inte ora någon men måste skriva av mig lite...

Okej,en gång kan jag ta, en gång är ingen gång brukar det ju heta, men fan, två gånger på en månad är fanimigihelvetesjävlaskit inte okej.

Incident 1:
På väg hem längs med La Rambla kl 4.30 en tisdagsmorgon. Går ensam och överväger om jag ska ta en taxi eller inte, det är ju rätt skönt att gå trots allt. Märker att det går någon 5-6 meter bakom mig, först reagerar jag inte men sen ser jag att han har hela "paket" frame och går och tar på sig själv. Illa tillmods byter jag sida av vägen och hoppar in i en taxi samtidigt som jag ser hur han avslutar sitt bakom en tidningskiosk.

Incident 2:
I eftermiddags när är jag sitter på "ferron" på väg mot skolan ser jag i reflektionen i fönstret att en man snett mittemot stirrar väldigt intensivt på mig. Jag ser att han kliar sig lite på skrevet utanpå byxorna och jag tänker "det där var ju lite olämpligt kanske". Han släpper mig inte ur blicken och jag inser att han inte alls sitter och kliar sig utan att han "leker lite med sig själv" Jag gjorde en svensk*, dvs låtsades som att det regnade. Jag försökte verkligen formulera fram nån spydig kommentar men jag var helt nollställd.

Efter den första gången kände jag mig mest äklad, men samtidigt var det inte så farligt för den snubben verkade inte ha haft alla indianer i kanoten, hästar i stallet eller chips i påsen. Men den andra gången; jag kände mig så jävla förudjmjukad och äklad och jag var inte långt ifrån tårar när jag gick ifrån tåget.
Fi hade nog rätt trots allt, MÄN ÄR DJUR

//
E

* att göra en svensk är ett spansktuttryck som betyder att man låtsas som att det regnar.


RSS 2.0