diagnostiserad

Diana, vår kära rumskompis är ju minst sagt speciell vilket jag antar att ni forstått vid det här laget. Jag och Hunnie har ofta frågat oss Vad FAN är det för fel på den här tjejen?
Nu vet vi svaret. Vi har gjort ett multiplchoisetest på internet och fått vår läkarbehörighet. Det finns ingen som helst tvekan, Diana har ADHD.

Flickor med ADHD är ofta inte alls hyperaktiva på det sätt vi förknippar med ADHD. Däremot blir livet kaos och man misslyckas med mycket. Det är vanligt att man har svårt med kompisar, man kanske byter kompisar ofta eller hamnar i konflikt med dem. Ofta syns problem i skolan i högstadiet då tempot blir högre och kraven större.

Om tonåringen då ännu inte fått en diagnos och rätt stöd så är det vanligt att den tycker att skolan är allt för svår, ibland börjar tonåringen därför skolka, och att vuxna tycker att tonåringen underpresterar och är slö. Tider är svåra att passa, saker tappas bort och fastän tonåringen vill "skärpa sig" så blir det bara små förändringar under en kort period. (stulet från expressen)

Hur säger man till en person att den har ADHD?

//E

 


Kommentarer
Postat av: moer

"Jo du... kan du läsa den här artikeln" eller "vänta ska jag översätta en grej till dig!" KAnske kanske om ni hittar något liknand eoch låter det ligga framme så att hon eller förhoppningsvis hennes mor får se artikeln och läser och inser att hon faktiskt kan få hjälp... om hon nu behöver det!
Det finns mediciner att ta som hjälper.. Eller kanske ni ska skicka ett anonymt brev till mamsen! :-)
haha...

Så mina döttrar har blivit doktorer!! Grattis!

Puss på er!

2008-04-03 @ 12:06:01
Postat av: moer

men vad är multiple choicetest för nåt?

2008-04-03 @ 12:08:18
Postat av: n

Man säger: "Du har ADHD!" så säger man (;

2008-04-03 @ 12:33:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0